Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 09. mars 2013 fra alle applikasjoner

  1. Espen Tjernshaugen

    HVORDAN LAGE EN FUNGERENDE LENKE FRA EN KIRKEBOKSIDE - En kort veiledning

    Den vanlige metoden å lage lenke ved å kopiere fra adressefeltet i nettleseren vil ikke fungere med kirkebøker og andre kilder som er utlagt på samme måte. Resultatet vil bli at man havner på feil side eller får feilmelding når man forsøker å åpne lenken. Fremgangsmåten er: Gjør oppslag på ønsket side i kirkebok eller en annen skannet kilde på Digitalarkivet. Finn feltet "Bildeinformasjon" på oversiden av det skannede bildet, velg og klikk "Øverst" i rullegardinmenyen. Nå har det dukket opp en tekst over det skannede bildet som omhandler kildeinformasjon og to lenker, kopier gjerne all denne teksten sammen med begge lenkene i ett og lim det inn i innlegget ditt. Ferdig! Om man bare vil ha med en av de to lenkene beskrevet ovenfor, velg da den som heter "Permanent sidelenke". Dette fordi den som skal tyde teksten da har mulighet for mer forstørrelse og til å bla frem og tilbake for å sammenligne skrift m. v. Lykke til :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ EDIT: Espen’s guide in English: How to make a permanent link to scanned images from church books The usual method of creating a link by copying the address bar in your browser, will not work with parish registers and other sources that are published in the same way. The result will be that you end up on the wrong page or you will just get an error message when trying to open the link. The correct procedure is: You have found a page in the parish register or other scanned source in the Digital Archives you want to make a link to. On top of the scanned image, look for the "Image Info” (or Bildeinformasjon) where you see the word "None" (or Ingen). Select and click "Top" (or Øverst) in the drop down menu. Now it has emerged a text on top of the scanned image that contains source information and two links. Copy and paste all this text with the source information and both links into your posting. Done! When interpreting the text, it is important that you have posted the link called "Permanent page link". This is because the person who will read the text then has a better opportunity for magnification and to scroll back and forth to compare handwriting etc. Good luck! :-)
    4 Poeng
  2. Å så flott. Her har det foregått mye mens jeg tok meg en kopp kaffe og en titt jubileumsprogrammet på TV.
    2 Poeng
  3. Bjørn Andreas Johansønn Løkken

    Free Databases: Germany : Kan dette brukes til noe .........

    Fant tilfeldigvis en masse linker som omhandler søking i Tyskland , men om det er noen som har nytte av det gjenstår å se , men jeg legger de jeg ut åkkesom http://www.freesurna...ch/germany.html
    1 Poeng
  4. Mariann Stokken

    Waldemar Nelson f.1886

    Han må ha gifta seg, det kan vel ikkje vera så mange fleire enn han som heiter Waldemar Nelson , f.06.09.1886? Men no skal eg senda det der WWI papiret, så kan du sjå sjølv ;-))
    1 Poeng
  5. Reidar Oddløkken

    Ulykkestallet 13

    Men sidetallet i kirkeboka var 131, så 13-tallet sniker seg med der også :mellow: ;)
    1 Poeng
  6. Ken V. Nordberg

    Ulykkestallet 13

    Jeg måtte inn og sjekke om det tilfeldigvis var en fredag også... men det var det ikke ;)
    1 Poeng
  7. Anne-Lise Hansen

    Elen Cathrine Johansen, f. Paulsen, 03.02.1846, Oslo

    (Fint om du kan skrive inn fullt navn i visningsnavnet eller signaturen i dette forumet.)
    1 Poeng
  8. Anne-Lise Hansen

    Elen Cathrine Johansen, f. Paulsen, 03.02.1846, Oslo

    Jeg søkte på fødselsdato i 1910, mener jeg og fant ham gift på Vestre Toten. Jeg fant ham ikke i 1900-tellingen, så da søkte jeg på Mina isteden. Deretter lette jeg fram dåpen til det eldste barnet, for da regnet jeg med at vielsen var rett før. Nå fant jeg Johan Hartvig i 1900. Han er registrert på skipslistene, fordi han befinner seg på dampskipet 'Advance' fra Christiania: http://digitalarkive...&merk=3084#ovre
    1 Poeng
  9. Anne-Lise Hansen

    Elen Cathrine Johansen, f. Paulsen, 03.02.1846, Oslo

    Takk for hyggelig tilbakemelding. :)
    1 Poeng
  10. Hogne R Nilsen

    Kvinners stemmerett - Underskriftsaksjonen i 1905

    Dette er vel dagen for å trekke fram denne: http://www.stortinge...tsaksjonen1905/ Underskriftslistene fra 1905: http://www.stortinge...905---oversikt/ Interessant å sjå at oldemødre engasjerte seg!
    1 Poeng
  11. Anne-Lise Hansen

    Elen Cathrine Johansen, f. Paulsen, 03.02.1846, Oslo

    Vielsen var 16/2-1871 i Grønland: https://familysearch...M9.1.1/N7BJ-4V3 Oslo fylke, Grønland, Ministerialbok nr. 5 (1869-1880), Ekteviede 1871, side 213. Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...y&idx_side=-207 (nr. 10) Brudens navn er Elen Cathrine Paulsen, far Peter Paulsen. Familien i Ruseløkkveien i Vika i 1885: http://digitalarkive...merk=32077#ovre Johan Hartvig med familie i 1900: http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=17&filnamn=f00301&gardpostnr=2211&personpostnr=50679&merk=50679#ovre Johan Hartvig er f(raværende) og finnes også på skipslistene dette året. Se innlegg #7. Johan Hartvig i 1910: http://digitalarkive...f01036392259010 Henrik med familie i 1900: http://digitalarkive...erk=225766#ovre Henrik i 1910: http://digitalarkive...f01036392287265 Karl Ludvig med familie i 1910: http://digitalarkive...f01036442004641 Jeg har ikke funnet Karl Ludvig eller moren i 1900-tellingen. Karl Ludvigs kone Mina Bredesdatters dåp: Oppland fylke, Ås i Vestre Toten, Klokkerbok nr. 6 (1870-1887), Fødte og døpte 1881, side 98. Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...side=-102 (nr. 24) Mina ugift i 1900: http://digitalarkive...&merk=2171#ovre Den eldste, Eivind, født 30/5-1901 er født i ekteskap. Karl Ludvig og Mina giftet seg 15/1-1901: Oppland fylke, Ås i Vestre Toten, Ministerialbok nr. 11 (1895-1906), Ekteviede 1901, side 248. Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...side=-228 (nr. 3)
    1 Poeng
  12. Anne-Lise Hansen

    Rådalen i Østfold, Fredrikstad, Våler i Solør fra ca 1783

    Over kirkeboksiden litt til høyre, hvor det står Bildeinformasjon. Trykker du på 'Ingen' kommer valgene 'Øverst' og 'Nederst' opp i tillegg til 'Ingen'. Om en velger 'Øverst' kommer det fram et nytt felt over kirkeboksiden.som ser slik ut: Kildeinformasjon: Oslo fylke, Kampen, Ministerialbok nr. I 1 (1880-1886), Fødte og døpte 1880, side 1. Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...=ny&idx_side=-4 Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...60921050178.jpg Merk alle linjene og trykk deretter [ctrl] + [c] (da har du kopiert) og deretter 'limer du inn' linjene du har kopiert inn i innlegget med [ctrl] + [v].
    1 Poeng
  13. Randi Elisabeth Haugros

    Borger Larsen/Bernt Nikolai Larsen

    Han døde 13. februar 1981, gravlagt i Sande, Vestfold Mvh Randi Elisabeth Haugros
    1 Poeng
  14. Dag T. Hoelseth

    Kvinners stemmerett - Underskriftsaksjonen i 1905

    Regner med at du kan få ordnet en kopi av artikkelen neste gang du er på Nasjonalbiblioteket. *Antar* ellers at Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek, http://www.arbark.no, kan hjelpe deg med mer info om arbeiderkvinnelaget. DTH
    1 Poeng
  15. Inger Karin Haarbye

    Til "NYE" slektsgranskere. Her er et skrekk-eksempel på en falsk slektstavle

    Vi må jo alle vurdere om vår slektstavle skal være "eventyr" eller mest mulig riktig. Det er helt klart at kildekritikk er viktig for de aller fleste. Kirkebøkene er primærkilde for diverse viktige hendelser i våre forfedres liv, men prester kan også ta feil. De kan skrive feil navn på barnet fordi de et øyeblikk tenkte på noe annet, feil navn på mor/far kan forekomme. Av og til oppdager vi feilen, av og til er den åpenbar. Jeg tror det er viktig at vi er klar over svakheter i slektsforskningen vi gjør, og spesielt den som forfedrene våre har gjort. Jeg er av dem som har overtatt arbeide fra mor og andre slektninger, og det var mye feil der. Det har jo likevel vært et godt utgangspunkt så lenge jeg selv har kunnet gjennomgå kilder for alt. Mange har i tidligere tider hatt ønske om å ha kongelige i sin slektstavle. For min del spiller slikt ingen rolle. Jeg er nok enige med dem som mener at denne tråden har utartet, men jeg synes ikke det er trådstarters skyld, men andre kranglefanter. Svindel er svindel. Svindel og slurv med kilder er faktisk viktig innen slektsforskning. Og spesielt de nye faller ofte for fristelsen å benytte slike slektstavler, så det er viktig å minne om det. Det er også viktig å vurdere kildene. I min slekt kom jeg inn på et "kjent" etternavn som endel hadde forsket på før. Det vrimlet med opplysninger på internett, alle disse opplysningene var like, og de var for en stor del feil. De stammet egentlig fra samme feilaktige kilde...
    1 Poeng
  16. Lars.O.Wangensteen

    Til "NYE" slektsgranskere. Her er et skrekk-eksempel på en falsk slektstavle

    Hvis jeg hadde stått på Ekeberg-sletten med media og sagt at det var jeg som skulle vært kongen, så håper jeg at jeg hadde blitt lagt inn.
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.