Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

  1. Leif Salicath

    Leif Salicath

    Brukere


    • Poeng

      3

    • Innholdsteller

      3 556


  2. Anne-Lise Hansen

    Anne-Lise Hansen

    Brukere


    • Poeng

      2

    • Innholdsteller

      17 245


  3. Statsarkivet i Kongsberg

    Statsarkivet i Kongsberg

    Arkivverket


    • Poeng

      1

    • Innholdsteller

      455


  4. Anne Lise Hovdal

    Anne Lise Hovdal

    Brukere


    • Poeng

      1

    • Innholdsteller

      1 421


Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 13. mars 2013 fra alle applikasjoner

  1. Leif Salicath

    Til "NYE" slektsgranskere. Her er et skrekk-eksempel på en falsk slektstavle

    Som medlem også i DIS så har jeg benyttet meg av GEDTREFF som er verktøyet som benyttes for å få dataene ut på DISTREFF. Underveis i den prosessen som brukes der for å "kvalitetssikre" dataene så er det data-kontroller på at dato og sted forefinnes og ingen personer godkjennes uten at det er slik referanse. Det er også kontroller på at gyldige stedsnavn er benyttet. Første gang jeg brukte disse verktøyene ble det litt av en a ha opplevelse, men nyttig for siden har jeg vært mere nøye. Samme sted er det også en rekke muligheter til å sjekke om det mangler kildehenvisning, om forholdet mellom datoer på foreldre og barn er "umulige" osv. Det er mulig at det finnes mye av dette i enkelte slektsprogrammer, men i Legacy som jeg bruker mangler mye av dette eller er mere komplisert å finne frem til. Jeg benytter også anledningen til å advare på det sterkeste mot "slektssamlere" som gjerne vil bytte gedcom.
    2 Poeng
  2. Espen Tjernshaugen

    HVORDAN LAGE EN FUNGERENDE LENKE FRA EN KIRKEBOKSIDE - En kort veiledning

    Den vanlige metoden å lage lenke ved å kopiere fra adressefeltet i nettleseren vil ikke fungere med kirkebøker og andre kilder som er utlagt på samme måte. Resultatet vil bli at man havner på feil side eller får feilmelding når man forsøker å åpne lenken. Fremgangsmåten er: Gjør oppslag på ønsket side i kirkebok eller en annen skannet kilde på Digitalarkivet. Finn feltet "Bildeinformasjon" på oversiden av det skannede bildet, velg og klikk "Øverst" i rullegardinmenyen. Nå har det dukket opp en tekst over det skannede bildet som omhandler kildeinformasjon og to lenker, kopier gjerne all denne teksten sammen med begge lenkene i ett og lim det inn i innlegget ditt. Ferdig! Om man bare vil ha med en av de to lenkene beskrevet ovenfor, velg da den som heter "Permanent sidelenke". Dette fordi den som skal tyde teksten da har mulighet for mer forstørrelse og til å bla frem og tilbake for å sammenligne skrift m. v. Lykke til :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ EDIT: Espen’s guide in English: How to make a permanent link to scanned images from church books The usual method of creating a link by copying the address bar in your browser, will not work with parish registers and other sources that are published in the same way. The result will be that you end up on the wrong page or you will just get an error message when trying to open the link. The correct procedure is: You have found a page in the parish register or other scanned source in the Digital Archives you want to make a link to. On top of the scanned image, look for the "Image Info” (or Bildeinformasjon) where you see the word "None" (or Ingen). Select and click "Top" (or Øverst) in the drop down menu. Now it has emerged a text on top of the scanned image that contains source information and two links. Copy and paste all this text with the source information and both links into your posting. Done! When interpreting the text, it is important that you have posted the link called "Permanent page link". This is because the person who will read the text then has a better opportunity for magnification and to scroll back and forth to compare handwriting etc. Good luck! :-)
    1 Poeng
  3. Lisbeth Wangen

    Svar på innlegg

    Det er mange her inne som prøver å hjelpe de som leter.Og noen ganger reagerer jeg på noen av "forskerenes"uttalelser.Om noen mener de er bedre enn andre til å finne frem.Så kommer det tydelig frem overfor andre som hjelper.Enten at de har skrevet feil eller at de faktisk var for sene med innleggene sine,og at de som kom først på en måte har all ære.Ydmykhet er vel en ting man burde få seg til å uttrykke overfor andre.Ikke svare på en nedtrykkende måte overfor andre som vil hjelpe.Har man ett problem med enkelte personer burde man ta det personlig pr.mld. Ikke tillate seg selv å skrive dette for alles åsyn.Har hatt dette som tema i det gamle digitalarkivet også. Vi hjelper for å hjelpe,ikke for å bli fortalt hvor utrolig "tette"man er hvis man ikke greier å finne alt.Det var mitt bidrag denne Onsdagskvelden.Jeg prøver å hjelpe der jeg kan uansett.God kveld videre alle sammen.
    1 Poeng
  4. Torbjørn Steen-Karlsen

    Onsøy-en vanskelig kommune å forske i?

    Du har hjulpet meg flere ganger, noe jeg er taknemlig for. Jeg sutrer ikke fordi jeg ikke får det som jeg vil, men fordi jeg er frustrert og med dette prøver å finne nye vinklinger. Med en slik kommentar er du bare frekk og ut fra måten du skriver på særdeles lite presentabel for det du holder på med. Jeg skrev det jeg skrev med et humoristisk tilsnitt trodde jeg, nettopp fordi det kanskje hørtes vel negativt ut. Samtidig håpet jeg kanskje på at noen viste om noe jeg ikke hadde funnet. Men man kan tydeligvis fort tråkke noen på tærne.Men du om det. I tillegg spurte jeg om aktiviteten her har gått ned. Det var spørsmål og et lønlig håp som drev meg. Men da vet jeg jo hva du mener. Mvh. En som stadig lærer.
    1 Poeng
  5. Carsten Schanche

    Herman Hauge, Asker

    Foreldrenes vielse 29-3-1875 http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7734&idx_id=7734&uid=ny&idx_side=-150 Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20061114030150.jpg http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=23&filnamn=0220viel&gardpostnr=3670&merk=3670#ovre
    1 Poeng
  6. Anne-Lise Hansen

    HVORDAN LAGE EN FUNGERENDE LENKE FRA EN KIRKEBOKSIDE - En kort veiledning

    Kanskje denne kan 'klistres' øverst?
    1 Poeng
  7. Anne Lise Hovdal

    Til "NYE" slektsgranskere. Her er et skrekk-eksempel på en falsk slektstavle

    Jeg var vel også inne på det med å holde usikkert materiale for seg selv i innlegg 133. Jeg mente og mener iallefall at det er viktig.
    1 Poeng
  8. Leif Salicath

    Jeg gjør oppslag i Aftenposten fra 1860 - 2011

    Takk for forsøket, Torbjørn. Datoen er nok 8 februar 1962 og han blir begravet 13. februar. Jeg har i mellomtiden fått hjelp av Carsten Schanche med opplysninger fra Studentene fra 1897 hvor hans vita og familie fremgår. mvh Leif
    1 Poeng
  9. Statsarkivet i Kongsberg

    Skilsmisse Tønsberg

    Vi har funnet flere vedlegg til saken. Hvis du kontakter oss på mail (sakongsberg@arkivverket.no) eller via vårt kontaktskjema på nett og oppgir din postadresse, kan vi ta kopier og sende det til deg. Vennlig hilsen Statsarkivet i Kongsberg
    1 Poeng
  10. Anne-Lise Hansen

    Til "NYE" slektsgranskere. Her er et skrekk-eksempel på en falsk slektstavle

    Ja det er selvsagt riktig, Ivar, men mitt poeng var å komme med en reaksjon mot en ukultur innenfor slektsgransking som kommer til uttrykk på forumsidene. Når forumdeltakere ytrer seg om at de har rundet 52000 navn i slektstreet (og synes det går tregt...), eller de som fra den ene dagen til den andre går fra å ha kommet bakover til 1850 plutselig har fått aner til middelalderen, er jeg så sær at jeg går ut fra at de ikke har rukket å sjekke kildene selv. Veldig ofte hindrer ikke det enkelte i å publisere resultatet av såkalte 'smart match''er på internett. Jeg synes en skal ta til motmæle mot denne ukulturen. Jeg kommer sannsynligvis aldri til å sette mine virtuelle ben i programmer som GENI og MyHeritage, for når jeg stopper ved ledd på begynnelsen av 1800-tallet eller slutten av 1700-tallet, så er det fordi jeg ikke har funnet kilder for å gå videre. Jeg ville like det svært dårlig om noen andre skulle 'hjelpe' grenen videre med fiktive ledd og udokumentert slektskap, for deretter å oppdage at den samme grenen nå stammer fra Odin og Godalmighty.. I forumet ellers og særlig i det gamle forumet, manglet det ikke kritiske innspill til andre deltakere, dersom noen kom med udokumenterte påstander. Fortsett med det! Underholdningsverdi? Joda, men ikke dersom det blir 'slekts-shoppere' som i hovedsak får prege slektsgranskningsområdet og dermed sette slektsforskning i vanry. Sannsynligvis bør en ikke skrive innlegg når en er irritrert, som jeg gjorde i går, men jeg mener fremdeles det jeg skrev.
    1 Poeng
  11. Jarl V. Erichsen

    Angående gårder i Skibvig / Saltrød.

    Hvis du har gnr/bnr kan du nok finne noe i panteregisterne som ligger her på DA. Ellers kan man se i bokverket "Norges bebyggelse", utgitt på 1950-tallet. Du finner vel denne bygda i "Aust-Agder østre del". Sjekk på biblioteket.
    1 Poeng
  12. Ann-Mary Engum

    Hvor ble det av Abraham Jacobsen f. 1828 fra Tveit i Kristiansand?

    Kan det være denne? Tellingsår: 1875 Kommune: Fjære Kommunenummer: 0923 Navn på bosted: Frivold vestre Abraham Jakobsen hf g Inders, Tømerhugger 1829 Tvedts Sogn og P. Asborg Osmundsdatter Konen g 1846 Hordnæs Sogn Evje P. http://www.rhd.uit.n...bnr=0145&lnr=00 En sønn av paret: name: Ole Johan Jakobsen gender: Male event date: 19 Mar 1876 event place: Fjaere, Aust-Agder, Norway birth date: birthplace: death date: name note: race: father's name: Abraham Jakobsen father's birthplace: father's age: mother's name: Asborg Osmundsdtr https://familysearch...M9.1.1/NW2S-X98 Kildeinformasjon: Aust-Agder fylke, Fjære, Klokkerbok nr. B 10 (1871-1880), Fødte og døpte 1876, side 152. Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=798&idx_id=798&uid=ny&idx_side=-155 Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060203020419.jpg Dødsfallet til Asborg: name: Asborg Osmundsdt. gender: Female burial date: burial place: death date: 19 Jul 1878 death place: Fjaere, Aust-Agder, Norway age: 36 birth date: 1842 birthplace: occupation: race: marital status: Married spouse's name: Abraham Jacobsen https://familysearch...M9.1.1/NWPX-S6Y
    1 Poeng
  13. Lars.O.Wangensteen

    Til "NYE" slektsgranskere. Her er et skrekk-eksempel på en falsk slektstavle

    Denne tråden ble startet fordi jeg registrerte mange nye brukere her på forumet, og jeg mente at når de fleste gode slektsgranskere i Norge hadde gjort en liten dugnad for å "justere" slektstavlen til Otnes i 2010, og jeg hadde tatt på meg jobben for å gjøre dette visuelt gjennom å bruke bilde av tavlen, og justere "barberingen" etterhvert som det kom nye opplyninger, så mente jeg at dette eksempelet kunne være interessant for nybegynnere, men så kom det ikke uventet noen som helt tydelig ikke er ute etter saken som sådan, men personen som står bak. Dette begynner jeg å bli veldig vant til, og jeg kjenner også godt til de som har brukt "liker-knappen" i innlegg #107. Det er ikke så mye jeg får gjort med dette, men jeg synes det er synd at de som hever seg over alle andre slektsforskere her inne og klager på arbeidet de beste i Norge har utført når det gjelder Bratt-tavlen og i tillegg ikke har noe som helst å tilføre debatten borsett fra å kritisere trådstarter og kanskje også skremme nybegynnere. Jeg skal holde et par kurs i slektsgransking snart, og noe av denne ordvekslingen skal jeg bruke som et eksempel på hva som kan skje i en debatt på nettet.
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.