Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 01. april 2013 fra alle applikasjoner

  1. Aase R Sæther - Gloppen

    Okänd bestefar Ernest Wiig/ Wiik

    Då kan alle legge inn årane - eg har nettopp snakka med familie på telefonen og Nina har fått ein slektning! Artig.
    5 Poeng
  2. Reidar Oddløkken

    Lystløgnere i familien eller bare dårlig datakvalitet i arkivet?

    Det er fullt lovlig å henvise til et annet forum, så ikke ha dårlig samvittighet av den grunn ;)
    2 Poeng
  3. Nina Karlsson

    Okänd bestefar Ernest Wiig/ Wiik

    Hej allesammen! Jeg har fått slekt i Norge!! Jeg vil takke alle som deltat i detta så hemskt mycket! Det betyder massa för min familj og speciellt för bestemor min :) Så tusen, tusen tack alla ni som letat i timmar för att vi fick detta som resultat!
    2 Poeng
  4. Terje Hatvik

    Noen som kan tolke et bilde for meg?

    Nei, det er nok ikkje kakkelovnen han stør seg på. For meg ser det ut som ein pidestall eller ei søyle (til å ha ein lampe, ein oppsats eller ein vase oppå) med forseggjort utskjæring, altså eit slikt 'møbel' som var vanlig i heimane til dei 'kondisjonerte' på denne tida. Den eventuelle blomstervasen er i dette høvet fjerna for at han til venstre skulle ha noko å stø seg på, og for at fotografen ville 'komponera' biletet på akkurat den måten. :)
    2 Poeng
  5. Reidar Oddløkken

    Noen som kan tolke et bilde for meg?

    Spørs om vesten hadde blitt for trang da, så den hadde "krympet" med andre ord ;) ! Ja er vel silke i den kjolen kanskje? Det var mye fint før i tiden! Hva er møbelet som han til venstre støtter seg mot, de kan da ikke stø seg på ovnen?
    2 Poeng
  6. Aase R Sæther - Gloppen

    Lystløgnere i familien eller bare dårlig datakvalitet i arkivet?

    Fødselsdato var på langt nær så viktig informasjon for vanleg folk i 1910 som i dag. I dag brukar vi fødselsdatoen som identitetsbevis, det gjorde dei ikkje då, og dersom det t.d. var husfaren som blei brukt som informant om ein stor barneflokk er det ikkje sikkert han ropte ut til kona på kjøkenet og spurde kva som var rett dato, og då kan ein lett forstå kvaliteten på opplysningane - - og her kjem eg med ei kollektiv orsaking til dei mennene som har god greie på fødselsdatoane i familien; etter å ha laga 13 slektsbøker med totalt 8-10 000 etterkomarar etter tip-tip-oldeforeldra mine må eg nok fortelje at de er i mindretal ;-) Men spøk til side - fødselsdatoane i 1910-tellinga fortener ikkje å bli brukte som kjelde, til det er dei jamt over for upresise.
    2 Poeng
  7. Camilla Svanøe1

    Noen som kan tolke et bilde for meg?

    ...og jeg som trodde slike slektsgranskere var nerder uten humor.
    1 Poeng
  8. Knut Holt Sandblost

    Lystløgnere i familien eller bare dårlig datakvalitet i arkivet?

    Det ser ut til at Theoline hadde en bror, for dette er vel familien i 1865: http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=4&filnamn=f60902&gardpostnr=64&personpostnr=424&merk=424#ovre
    1 Poeng
  9. Olaf Larsen

    Lystløgnere i familien eller bare dårlig datakvalitet i arkivet?

    Hei Camilla. Det er sikkert upopulært å henvise til et annet forum (disnorge.no), men det beror på at jeg ikke hadde lyst til å publisere tilsvarende innlegg to steder. Her er en link til en av de mange feil jeg har funnet i folketellinger. Jeg har også eksempler på at en feil innføring i kirkebok - i et tilfelle at presten leste feil dåpsdato ved konfirmasjon av min oldefar - forplantet seg videre til andre kilder, bl.a. noen folketellinger. Frustrasjon over feil i FT1900 og FT1910 for Eidsvoll Mvh, Olaf
    1 Poeng
  10. Grete Singstad

    Hvem var Jacob Hansen Huseby ? Barnefar 2 ganger i Nes, Akershus, 1801

    Skiftet etter Inger Olsdatter Huusebye i 1794 bekrefter at din Jacob var født på Huusebye i Aurskog! Skiftet starter nederst på høyre side: Akershus fylke, Nedre Romerike sorenskriveri, Skifteprotokoll 14 (A-10469/Hda/L0014), 1789-1800, oppb: Statsarkivet i Oslo.
    1 Poeng
  11. Grete Singstad

    Hvem var Jacob Hansen Huseby ? Barnefar 2 ganger i Nes, Akershus, 1801

    Hans Andersen Huusebye døde allerede 25. mars i 1769. Akershus fylke, Aurskog, Ministerialbok nr. I 3 (1767-1807), Døde og begravede 1769, side 142. Se også denne nettsiden.
    1 Poeng
  12. Anne-Lise Hansen

    Hvem var Jacob Hansen Huseby ? Barnefar 2 ganger i Nes, Akershus, 1801

    Klokker Cyprian Riiser var første gang gift med Karen Sophia Larsdatter Rasch, datter til sogneprest i Aurskog, Lars Pedersen Rasch. http://home.online.n...kt/ras_ves2.htm Siden det var forbindelse til Aurskog kan det kanskje være denne mannen? Jacob Hansen f. 1865 i Aurskog med foreldre Hans Huusebye og Inger Olsdatter: https://familysearch...M9.1.1/N4C2-H24 Fra kirkeboken, født 7. mars 1765, døpt 10. - nederst v. side: Kildeinformasjon: Akershus fylke, Aurskog, Ministerialbok nr. I 2 (1735-1766), Fødte og døpte 1765, side 247. Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...y&idx_side=-229
    1 Poeng
  13. TangenTorunn

    Noen som kan tolke et bilde for meg?

    Mannen til høyre har vest og jakke (og ene tommelen "karslig" i bukselinning eller -lomme). Han til venstre har dressjakke på... ingen vest. Damen har sannelig en nydelig kjole!
    1 Poeng
  14. Anfinn Bernaas

    Register over navneendringer ?

    Tema "namneendring" har vore debattert eit utal gonger før, og med ulike innfallsvinklar. Men det enkle svaret på spørsmålet ditt om det finst noko register over "namneendringar" i den perioden du her nemner, er nei. Du tenkjer truleg på det vi kallar etternamn. Før namnelova tok til å gjelde i 1923/24 fanst det ikkje reglar for dette, og det var fritt fram for å kalle seg kva det skulle vera om så i ulike samanhengar og på same tid. Endring av etternamn etter at namnelova tok til å gjelde skulle formelt skje ved søknad til Justisdepartementet, og seinare Fylkesmannen. Ein kan likevel kome bort i tilfelle der endring har skjedd utan slikt samtykke, og der faktum er akseptert av offentlege styresmakter.
    1 Poeng
  15. Yngve Nedrebø

    Flukt fra fengsel: Hvor kan jeg finne dommene?

    I Tuktuhusprotokollen i Bergen står han to ganger. Etter dom i Midhordland 13. juli 1871 ble han satt inn 20. juli 1871 for å sone 8 måneder. Han slapp ut 20. mars 1872, og havnet da - som avisutklippet dokumenterer - inne etter dom hos sorenskriveren i Jæren (?) på 2 1/2 år. Han returnerte til Bergen, og fikk ved Bergen bytings dom 7. april 1879 5 års fengsel for "5te Gangs Tyveri etter fylte 18 Aars Alder". Han satt inne fra 9. april 1879 til 9. april 1884. Hans merittliste opp til 1879 lar seg lese ut av dommen. Dommene i Midhordland og Bergen er å finne i Statsarkivet i Bergen, mens hans meritter i Rogaland er skriftfestet og arkivert ved Statsarkivet i Stavanger.
    1 Poeng
  16. HelsemKvalsund

    Ingebrigt Pedersen (Fra dokmo /Beiarn) - Opphav to alternativ?

    Tusen takk for all hjelp og gode linker :-D Fekk virkelig opp augene mine for kva kilder jeg bør sjekke, og eg er no også bra overbevist om at Ingebrigt ala 1833 er den rette. Tusen takk. (Kjekt å sjå at eg ikkje er aleine med denne hobbyen :-D )
    1 Poeng
  17. Werner Kvalem Vesterås

    Noen som kan tolke et bilde for meg?

    Hadde vært lettere å sammenligne om bildet til venstre ikke hadde vært kuttet så mye i venstre billedkant.
    1 Poeng
  18. Erik Døving

    Noen som kan tolke et bilde for meg?

    Kanskje du kan legge inn link til stort bilete, dette ser ut til å vere link til ein "thumbnail" av det store. Biletet med tre personar ser ikkje som brudebilete, i så fall uvanleg konstellasjon med femte hjul på vogna. Kanskje søsken?
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+01:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.