Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 02. juni 2013 fra alle applikasjoner

  1. Jarl V. Erichsen

    Tyding av gotisk skrift

    Begge steder? Er det ikke akkurat det vi gjerne vil unngå, for å slippe å løse samme floke flere ganger....
    1 Poeng
  2. Carsten Schanche

    Noen som ønsker oppslag om studenter 1814-1942?

    Hei Alexander Studentene fra 1910, utgitt 1935: Ruben Wilhelm Hansteen. Jeg er født i Oslo 14-10-1890 av foreldre stiftsprovst Carsten Balthasar Hansteen (født i Drammen 26-9-1856, død i 1923) og Sofie Charlotte, født Duus (født 1856). Gift i Os ved Bergen i 1921 med Valborg Andersen, født 1886, dtr. av byggmester Johan August Andersen og hustru, født Strøm. 5 barn. Tok art. ved Bergens Katedralskole, juridisk emb.eks. 1916. Er sekretær i Statsrevisjonen. Studentene fra 1910, utgitt 1965: Hansteen skriver: Fremdeles knyttet til Riksrevisjonen, de siste årene med titel av førstesekretær. Han fratrer i nær fremtid etter nådd aldersgrense. På fallrepet takker han tidligere og nåværende sjefer, kolleger og øvrige funksjonærer i etaten for aldri sviktende saklighet, hjelpsomhet og nobelhet. Dette gjelder ikke minst en annen student fra 1910 som i mere enn 30 år var Hansteens kollega i Riksrevisjonens 3dje kontor. I de vel 30 år Hansteen har vært knyttet til Riksrevisjonen, er han ikke blitt "dus" med noen der, men har hele tiden søkt å være en god kamerat og lett å arbeide sammen med, og i øvrig har han i og utenfor arbeidstiden etter evne etterlevet den gamle romers direktiv: "bene vixit qui bene latuit" (godt lever den som er gjemt). Me takknemli beundring minnes han at det rene norske flagg hele tiden vaier symbolsk over Riksrevisjonen i årene 1940-45, takket være ledelsens aldri sviktende conduite og rakryggethet. Da således våre norske motstandere - mange sikkert ut fra edle motiver - ville finansiere sin propaganda for den sak de trodde på, med statskassens midler, sa Riksrevisjonen nei og fikk medhold av okkupasjonsmakten som den forela spørsmålet, da våre motstandere ville ignorere Riksrevisjonens forbud. Det ble ingen propaganda for N.S. i kontortiden i form av foredrag og liknende; ingen ledige stillinger ble besatt med nazister; flere funksjonærer ble arrestert, men løslatt igjen; alle forsøk på å sjalte ut Riksrevisjonens ledelse strandert, og bare 2-3 funksjonærer ble etter krigens slutt fjernet etter bevist unasjonal holdning. Helseknekk i 1899 etter skarlagensfeber, bl.a. nedsatt hørsel, gjorde Hansteens skolegang og studietid byrdefullere enn normalt, og har også lagt vanskeligheter i veien for ham som søker til stillinger. Men samtidig vakte situasjonen Hansteens interesse for menneskekunnskap, ikke minst for kunsten å kunne reagere riktig. I Hansteens livsanskuelse spiller begrepene taushet, forsiktighet, måtehold og barmhjertighet en fremtredende rolle; men særlig slutter han seg lidenskapelig til president Abraham Lincolns ord, klassisk gripende som han finner dem i deres prunkløse skjønnhet: "Du skal være uten ondskap mot noen, ha kristenkjærlighet til alle; men fast skal ditt sinn være i kampen for det rette, slik som Gud har lært hver enkelt hva rett er". Hansteen håper å få dette mere velykket frem i de årene han har igjen å leve.
    1 Poeng
  3. Reidar Oddløkken

    Tyding av gotisk skrift

    Jeg syns at spørsmål som dette godt kan legges i dette forumet, for dette er vel ikke spørsmål fra en scannet kilde? Det er jo morsomt å sjå rariteten for brukerne av dette forumet også !
    1 Poeng
  4. Erlend E. Mæhlum

    Mari Clemetsdatter g.m. Thore Christophersen Ramstads bortgang - en dugnad

    Hun levde i 1746, da ble det holdt auksjon på gården. Hun er da kalt Maren: https://picasaweb.google.com/111827769429700679738/HeggenOgFrLandAuksjonsprotokoll17281758#5593985089660269954
    1 Poeng
  5. Ingelin Andresen

    Problemer i dag?

    Takk, Anne Lise, da får jeg begynne med Firefox for å gå inn her, håper det går bedre. Mvh, Ingelin Ja, se her! Linjeskift og greier! Takk igjen, Anne Lise, :lol:
    1 Poeng
  6. Lars.O.Wangensteen

    Seneste publikasjon som er tilgjengelig for ALLE på wangensteen.net

    For noen dager siden kontaktet Jan M Keus meg og lurte på om jeg kunne være interessert i 3 sjeldne bøker. Jeg hentet bøkene i Oslo, og jeg har skannet og publisert alle tre Bøkene "Slekten BAY i Norge" og "Amtsforvalter Frederik Christian BRAMMER og hans agnatiske efterslægt" publiserte jeg i går, men de er kun tilgjengelig for sponsorer. Den tredje boken; "Slekten NISSEN fra Bov sogn" ble utgitt i 1978 av Harald Nissen og jeg måtte få hans tillatelse til å publisere den. Mannen er født i 1932, og jeg var litt usikker på om han levde når jeg ringte. Det var hans kone som tok telefonen, og hun kunne opplyse at mannen var på sitt kontor!!! på Universitetsbiblioteket i Trondheim Jeg fikk hans telefonnummer og det endte med at vi snakket slekt og heraldikk i over en time, og han var kjempeglad for at boken hans ble publisert En hedersmann på 82 år og et levende bevis på at livet ikke "slutter" når man blir pensjonist. Han ville gjerne at flest mulig fikk tilgang på hans bok, og her er den: Slekten NISSEN fra Bov sogn
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.