Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

  1. Svein Arne Høye

    Svein Arne Høye

    Brukere


    • Poeng

      3

    • Innholdsteller

      4


  2. Svein Arnolf Bjørndal

    Svein Arnolf Bjørndal

    Brukere


    • Poeng

      2

    • Innholdsteller

      1 710


  3. Erlend E. Mæhlum

    Erlend E. Mæhlum

    Brukere


    • Poeng

      1

    • Innholdsteller

      802


  4. Per Ole Sollie

    Per Ole Sollie

    Brukere


    • Poeng

      1

    • Innholdsteller

      354


Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 04. juni 2013 fra alle applikasjoner

  1. Svein Arne Høye

    Ragnhild Olsdatter Nordset , Øvre Rendalen . Var hun ei heks og ble hun dømt ?

    Hei,er ny bruker,og er inne for første gang,mye spennende. Ragnild Nordseth: Ble frikjent,dokumentene på dette finner dere på min hjemmeside,scannet fra org dok. Bor selv i Rendalen,men Blåfjell er jeg usikker på,men vi har Blårandsfjellene(rendalen vestfjell). Har i over 6 år jobbet med og sette sammen Rendalens Historie, i de tinglyste papirer. Rendalen historie er et privatdrevet dokumentarkiv,her finner man stort sett alt av kongeskjøter-skjøter-jordebøker-matrikler-fiskerier-fogdemantall-prestemanntall-fredriks gave-utskiftinger-dommer-mm,gjennom århundrene,ferdig oversatt(fra stats,og riksarkiv).(1000 vis av sider). Alt er tilgjengelig for alle. www.rendalen-historie.com Ha en fin dag. Svein Arne Høye.
    3 Poeng
  2. Svein Arnolf Bjørndal

    DNA-møter i regi av Norsk slektshistorisk forening

    Det arrangeres nytt møte lørdag 15. juni kl. 11-16 i Øvre Slottsgt. 2b. Det vil denne gang være foredrag av interesse både for nybegynnere og mer erfarne, med anledning til å stille spørsmål. Alle er velkomne, uansett foreningstilknytning.
    2 Poeng
  3. Jørn Olsen

    Ny "Gårds og Slektshistorie for Eidanger før 1814" ferdig

    Hei Jeg har i mange år holdt på med en kartlegging av slektene i Eidanger, Østre Porsgrunn, Brevik og Siljan før 1814. Dette har så langt endt i en ny "Gårds og Slektshistorie for Eidanger før 1814". Det blir da en revisjon av Schilbred sitt bind 1 av Eidangerbøkene som kom i 1984. I dag la jeg ut den siste gården (Gnr.75) og dermed er arbeidet med slektene ferdig. Det gjenstår noen endringen i de første gårdene, ettersom ting utviklet seg noe utover i arbeiden, med dette berøre trolig lite slektene, foruten informasjonen om dem. Den som har jobbet litt med slike ting vet litt om hvor mye arbeid som ligger bak dette. Helt fra arbeidet med å skrive av kirkebøkene og så det videre arbeidet fremover med å legge inn/sjekke kildene kronologisk. Jeg blir glad for innspill, rettelser, nye opplysningen og ting rundt det jeg legger ut. http://www.eidangerslekt.org/ mvh Jørn Olsen i Skien
    1 Poeng
  4. Hr Mogens, gift med Margrete Hansdatter. (#1) Debatten har etterspurt kandidater til hr Mogens. Hans svoger Samuel Hansen (om det da er den rette) var født rundt 1612 (etter seinere folketelling), og såfremt det ikke var mange årene mellom søsknene Samuel og Margrete, og parfolket Margrete og Mogens, kan 1612 være et utgangpunkt for et antatt fødselsår. En prest midt på 1600-tallet måtte for lengst ha universitetsutdannelse, og langt de fleste fikk sin utdannelse i Kjøbenhavn. Mange (men ikke alle) som fikk kall i Trondheim stift var også født i stiftet. En hypotese kan være at Mogens var født i stiftet, noen år før eller etter 1612. Dette vil være de mest sannsynlige kandidatene. Så får disse bli sjekket, og gjerne sjekket ut om mulig. Fins det ikke sannsynlige kandidater med disse forutsetningen må søket utvides, geografisk og tidsmessig. En gjennomgang av S. Birket-Smidts bind 1, tilrettelagt på wangensteen.net gir ikke svært mange treff ved søk på ”magnus” immatrikulert i tida 1619- 1643. Med normal studieprogresjon er dette immatrikulering ved 19-20 års alder, dvs født mellom 1600 – 1624. Kjøbenhavns Universitets Matrikel (1611-1829) av S. Birket-Smidt Bind 1 (komplett): Side 1-100 (1611-1630) OCR Side 101-200 (1630-1646) OCR Side 200-348 (1646-1667) OCR Enda færre blir det som enten har ”forskolen” i Trondheim, eller et latinisert etternavn som viser opphav fra Trondheim stift. Det er 3 studenter i 1620 og 1621, 1635. Etter dette er neste Mogens med tydelig indikasjon på tilhørighet til stiftet fra 1648. 1620. Magnus Petri Telmannus, ex schola Nidrosicnsi. 1621 Dn. Magnus Lavrentii Blix, pastor ecclesiæ cathedralis Nidrosiensis. Disse 2 er vel Mogens Teleman, seinere prest i Hadsel (Dahl side 345), Mogens Blix, vurdert i #53-54 (Dahl side 23) For Mogens Blix faller han og ut tidsmessig. Dette er ikke en 19-20 år gammel student, men oppgitt født i 1567, og var i Kjøbenhavn for å ta magistergrad. Mogens Telemann er etter Dahl gift 2 ganger, i wikipediaartikkel bortgifta 3 ganger, ingen av stedene med kone Margrete 1635.(bokside 125) (Deponert fra) Nidros. Magnus lohannis. Farsnavnet er i så fall variasjonen over Hans eller Johannes. Dahl (side 356) nevner en kapellan ved navn Mogens Hansen på Andenes i 1642. Om det er den rette er studiene overstått, og han har fått en "begynnerjobb" Ut fra Dahls formulering synes det som at Dahl bruker Trygve Lysaker som kilde: Nidaros erkebispestol og bispesete 1153 – 1953. Trondheim 1987, side 142. Lysaker refererer et prostemøte i Trindheim i 1643 slik: ”Dessuten la prosten i Vesterålen inn et godt ord for den stakkars kapellanen på Andenes, Mogens Hanssøn. Han var ikke bare fattig, men møtte også stor ”ugudelighet” blant sine tilhørere. Bispen besluttet å forflytte hr. Mogens til det ledige kapellani i Bø i Vesterålen og påla sognepresten i Dverberg å betjene fiskeværet i Andenes inntil videre.” Dahl legger til at ”dette ble det ikke noe av og vi finner ham i 1645 som huskapellan på Dverberg”
    1 Poeng
  5. Erlend E. Mæhlum

    Mari Clemetsdatter g.m. Thore Christophersen Ramstads bortgang - en dugnad

    #19 Til opplysning så ble det holdt auksjon etter Michel 25-27 okt 1773 og etter sønnen Christopher 25 okt 1773. Side 76 og 78 i auksjonsprotokoll 2 for Heggen og Frøland. Bla. så er det noe merket sølv i auksjonen etter Michel.
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.