Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 09. juni 2013 fra alle applikasjoner

  1. Kjell Fredly Smøla

    Sogneprest Anders Jenssen Bing og hans andre kone Else Pedersdatter Alstrup

    Hei! Anders Jensen Bing var kapellan til Brattvær og Veien på Smøla først på 1700-tallet. Hans første kone var Aarsille Larsdatter Krabbe som døde i 1708, datter til sognepresten i Aure. Anders giftet seg igjen med Else Pedersdatter Alstrup, og her i Tingvboka for Nordmøre 1716-1721 finner jeg dette på folio 277b-278a: http://arkivverket.n...read/31148/282/ De hadde altså sønnen Lars Andersen Krabbe. Det var konstituerende lensmann på Veien (Veiholmen) som "forklarede, at Hr: Anders Bing har avfled en Søn med sin hustru Else Pedersdatter Alstrup ved Nafn Lars Anderssen Krabbe, og tilspurte Almuen om det sig icke saaledes i Sandhed forholder, og tilstod samtlig Almue, at Sønnen Lars Anderssen Krabbe har faaet sit tilNafn Krabbe af en fremed Mand og præst paa Oure hvorefter hand var opkaldet Krabbe, og var same Hr: Anders Bings ecte Søn, og begierede Lensmanden dette paa Præstens Weigne, i henseende at denne hans Søn udenlands skall vere død i fremede Land, og agter at nedsende dette til Kiøbenhafn for at erholde tilbage hands efterlatte midler." Denne Lars ble altså ikke bare oppkalt etter Anders Bings tidligere svigerfar, men fikk altså også hans etternavn. Det skal ikke alltid være lett å finne de man leter etter i slektsforskningens verden! :) Mvh. Kjell
    1 Poeng
  2. Arne-Sten Christiansen

    Registreringsnummer bil D-7 og D-37 - Hedmark

    Da har jeg fått papirene fra Elverum trafikksentral. Kristian Kvarstad har hatt en D-7 registrert Plymouth 1935 modell. Når jeg slår det opp i Google stemmer det bra med bildet. Han har hatt flere andre biler der en del av Plymouth. Det mest interessante er at han også har hatt en D-37 registrert Essex. Enda mer interessant er at han var fra Jessnes i Furnes. Det er akkurat det område jeg er interessert i. Da er det interessant for meg å finne ut hvem han kan ha vært gift med eller om han kan ha hatt en datter med navn jeg kanskje kan kjenne igjen. Kona kan være min fars tante. En datter kan være gift med en av fars venner.
    1 Poeng
  3. Svenn Ruskedal

    Andreas Clausen?

    En "Andreas" 21 år med 2 ukjendte sösken og mor enke "Karen Cathrine Andersdtr." i FT 1801 "Kragerö" :rolleyes: : http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01058301001101
    1 Poeng
  4. Anne-Lise Hansen

    Andreas Clausen?

    En søster, Alheid Cathrina født i 1784, men som jeg ikke har funnet i 1801-tellingen: https://familysearch...M9.1.1/N4JC-9M4 Telemark fylke, Kragerø, Ministerialbok nr. 2 (1767-1802), Fødte og døpte 1784, side 51. Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...ny&idx_side=-40 Faddere: Lars Andersen, Christopher Hendrichsen, Peder Berg, Helena Saurbier, og Mette Maria Wildt.
    1 Poeng
  5. Reidar Oddløkken

    Prinsessebryllup i Sverige

    Der sto det noe om saken ja, så tusen takk! Da var det bruremarsj från Gotland og bruremarsj från Delsbo disse jeg lurte på og som var veldig fine.
    1 Poeng
  6. TangenTorunn

    Prinsessebryllup i Sverige

    http://www.kungahuset.se/brollopet/brollopet/vigselceremoni.4.4ea495e313c19c119aa5498.html
    1 Poeng
  7. erling t endresen

    Da folket fikk en Konge.

    Det var riktig artig å se dette innslaget!
    1 Poeng
  8. Anne Lene Hagen

    God fredag! Hva ville du hett på 1700 tallet?

    Odd Annar mener at dette tema : "gjør oss til tullballer " - og hvem har fullmakt til å fastslå det ? Hvem her har fullmakt til å mene hva som er rett og galt ? Nei ærlig talt det blir da utrolig snevert. Dere som ikke liker slike debatter, kan faktisk bare velge å både overse debattene og la være å svare i de debattene. Mitt inntrykk er at dere gjør tvert i mot, dere nileser disse debattene. Så dere må jo også tydeligvis finne dette interessant. Nei, la oss ha litt takhøyde her, alt for mange som sitter på sine tuer rundt og kritiserer. Vi løser da uansett mange mange slektsnøtter her hver dag, uke og år. Så hvorfor ikke i pose og sekk ? Dette er et morsomt tema, med litt artig skriving, men det er også for mange et nyttig tema. Man får små drypp i navnebrukens historier. Camilla du er så flink til å skape slike debatter, som er artig, reflekterende og nyttig. Fortsett med det. Jeg ville vel hett Anne (evt Lene) Knutsdotter jeg da. Men, når jeg tenker litt på det så lurer jeg på om jeg kanskje hadde hett Ingeborg Knutsdotter. Min farmor het Hilda, min mormor Ingeborg, og jeg er min mor og fars datter nr 2.
    1 Poeng
  9. Grete Singstad

    God fredag! Hva ville du hett på 1700 tallet?

    Nei, jeg tror du gir noe tilbake. En slektsshopper bare spør og spør, vil at andre skal finne anene, stiller bare nye spørsmål og prøver ikke å finne ut noe selv.
    1 Poeng
  10. Grete Singstad

    God fredag! Hva ville du hett på 1700 tallet?

    Ja, man kan si at denne debatten er tull, men av og til er det fint med debatter som har en annen vri. Denne debatten får en faktisk til å reflektere over navn, oppkalling og hvilke uskrevne lover som gjaldt på 1700-tallet. Og du verden så mange som leser og svarer i denne tråden – så den engasjerer! Jeg irriterer meg over lite, men skal jeg trekke fram noe må det bli debattene som tydelig preges av slektsshoppere. Men jeg har et valg: Jeg forbigår debatten i stillhet eller jeg engasjerer meg.
    1 Poeng
  11. Camilla Svanøe1

    God fredag! Hva ville du hett på 1700 tallet?

    Vel, alt jeg kan si. Ingen advarsler eller klager. Så jeg tramper videre. Om noen ikke liker det, så tror jeg de er av typen som ikke liker ting av prinsipp. De må gjerne melde seg, for er det noe vi trenger i dette landet, så er det folk med guts.
    1 Poeng
  12. TangenTorunn

    God fredag! Hva ville du hett på 1700 tallet?

    Slettet
    1 Poeng
  13. Camilla Svanøe1

    God fredag! Hva ville du hett på 1700 tallet?

    Odd Annar. Er det så dårlig plass her? Eller klarer du ikke å skille -vha overskriften- innlegg som appellerer til deg fra de andre? Er det så høy trafikk her at du ikke klarer å holde styr på det som er relevant fof ditt interressefelt på forumet? Jeg er helt ny her, men jeg regnet med at jeg skattefinansierer en del av dette, og ellers lnnfinner meg med reglene, og derfor -med grunnloven i hånd- gjør som jeg vil.
    1 Poeng
  14. Svein Arnolf Bjørndal

    DNA-møter i regi av Norsk slektshistorisk forening

    Det arrangeres nytt møte lørdag 15. juni kl. 11-16 i Øvre Slottsgt. 2b. Det vil denne gang være foredrag av interesse både for nybegynnere og mer erfarne, med anledning til å stille spørsmål. Alle er velkomne, uansett foreningstilknytning.
    1 Poeng
  15. Lars E. Øyane

    Maria Eide, fødd i Noreg juni 1863, utvandra 1887 - kven var ho?

    Hjarteleg takk til Osvald for føregåande innlegg og direkte melding! Eg har i dag endeleg motteke ein (dårleg) kopi av dødsmeldingi hennar Marie Torgerson frå Spokane, WA, og eg les fødselsdatoen hennar til 6-20-1863 - d.v.s. 20.6.1863. Denne datoen høver nøyaktig med den fødselsdatoen som Carsten fann for Marit Andersdotter Eide frå Tingvoll/Nesset i innlegg #2 og #3, so no er ogso eg overtydd om at Carsten har funne rett person! Difor har eg no ønskje om å finna litt fleire detaljar om foreldri til Marit Andersdotter Eide, og vonar eg kan få litt hjelp her: * Foreldri Anders Baardson og Kari Olsdotter var tydeleg husmannsfolk under garden Gusiås i Nesset då Marit vart konfirmert i 1878. I 1900 budde foreldri på plassen Løkken i Nesset. Er dette ein plass under Gusiås? Eller under Talset? * Anders Baardson frå Sunndal og Kari Olsdotter frå Eide i Tingvoll gifte seg i Tingvoll 30.3.1848 (http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=2289&idx_id=2289&uid=ny&idx_side=-307), og i 1865 budde dei på Eidsløkken under Eide, men var dette heimeplassen til Kari? Eller var ho frå sjølve garden Eide? * Kva gard og/eller plass i Sunndal hadde Anders Baardson opphavet sitt ifrå? Garden Børset eller ein plass (kva plass?) under Børset (https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/NWLF-7ML)? Eg takkar igjen for tidlegare opplysningar og vonar at desse nye spørsmåli kan finna svar utan for store vanskar... Med venleg helsing, Lars E. Øyane
    1 Poeng
  16. Terje Hatvik

    Eidsvollmennene

    Som med Aase og andre (jfr innlegg #3 ovanfor) så ættar eg ikkje på nokon måte frå Eidsvollsmennene; men - tilliks med svært mange andre med aner frå Hosanger i Nordhordland, så har eg aner som var _i slekt med_ presten Nicolai (Niels) Wergeland (1780 - 1848), og dermed sjølvsagt også med dei ikkje ukjende borna hans: Henrik Arnold (1808- ), Augusta Antonette (1810- ), Harald Titus (1811- ), (Jacobine) Camilla (1813- ) og Joseph Frantz Oscar (1815- ). Mi mormor sin farfar, Gudmund Ivarson (1831 -1877), kom frå Åsgård (Aasgaard) i Lindås, og var firmenning til diktaren Henrik Wergeland og hans sysken. Far hans igjen, Ivar Bergeson Aasgaard (1775 - 1858), var då følgjeleg tremenning til presten og eidsvollsmannen Wergeland. - Mormor sin far, Ivar Olai Gudmundson Aasgaard (1873 - 1933), vart difor femmenning til Nicolai Wergeland sine barneborn. Mi mormor, Ingeborg Ivarsdotter Aasgaard (1909 - 1995), var følgjeleg seksmenning med oldeborna til den omtalte presten Wergeland.
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.