Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 30. juli 2013 fra alle applikasjoner

  1. Ole Bjørn Darrud

    Kirkebok Bø/Lunde i Telemark 1726 -

    Hei, Galskap eller hobby... Her kommer avskrift for 1726 - 1757. http://solumslekt.or...rkebok/bolunde/ Takk til Leif Biberg Kristensen som lar en "kladd" bli publisert på hans web der kvalitet, kildetilhørighet og tolkning er blitt et kvalitetsstempel. Håper det kommer konstruktive tilbakemeldinger fra brukere som finner noe som til nå har vært skjult. Dette er foreløpig en kladd som ikke er korrekturlest!!! Sommerhilsen Ole Bjørn
    2 Poeng
  2. Torbjørn Igelkjøn

    "Søndmørsposten 27/1 1896: Ingen døydde i år"

    Då eg kom over denne tråden byrja eg å tenkje på statistikkvisa til Ottar Wiik: [media=] [/media]
    2 Poeng
  3. Morten Abrahamsen

    Hvordan effektivisere og forbedre slektsforskningen?

    Nettopp lest igjennom denne tråden og synes dette er interessant. Dog må jeg si at jeg stadig finner denne setningen litt forunderlig :) Har god forståelse for at man ikke vil ut med design eller implementasjon, men stusset litt over begrunnelsen. Mulig dette blir teknisk, men jeg ble litt vel spent den andre gangen jeg leste dette. Har selv brukt litt tid på å se på modeller for fornuftig slektsforskningssoftware, og ikke minst for samhandling. Spesielt med fokus på å holde sporbarhet på endringer (gjerne datagenerasjoner om du vil), mulighet til effektivt deling med andre brukere samt dette med å valgfritt kunne velge å ta inn informasjon ved slik deling. Originalt var det utfordringene med Geni.com som satte mine tanker i spinn. Gode muligheter for eksport til ryddige dataformater er også noe jeg finner viktig. Gitt tiden påkrevd til å lage noe slikt alene har jeg for tiden latt min lit til Gramps, og har utviklet en del biter på utsiden av denne modellen. Gramps har dog ikke noen effektiv modell for deling, etter min mening. Vil følge denne tråden med interesse!
    1 Poeng
  4. Magne Østhus

    Hjelp til å finne slekt i Meldal

    Hei ! Da demrer det også her, jeg vet om Rune og det er en grei gutt med aner fra Meldal, tror også det går helt greit og på alle måter om du kontakter han, jeg har også møtt og snakket med han noen få ganger. Det kan det nok bli et godt samarbeide av ? Lykke til videre. Mvh. Magne.
    1 Poeng
  5. Lars Løberg

    Kong Harald etterkommer av Olav den hellige

    Her er det nok professor V. Imsen som ikke kjenner kildene godt nok. Det er riktig at vi ikke har norske kilder som gjør det mulig å trekke slektshistoriske linjer mellom nålevende nordmenn og helgenkongen utelukkende gjennom ledd på norsk jord. Men linjer som går via utenlandske fyrstehus er godt belagt. Det er således nesten ikke mulig å ha europeiske fyrster i anetreet og ikke samtidig være etterkommer etter Olav den hellige.
    1 Poeng
  6. Grete Singstad

    "Søndmørsposten 27/1 1896: Ingen døydde i år"

    Kom over denne avisnyheten fra 1896, som passer nå i disse agurktider. Søndmørsposten 27/1 1896: «Ingen døydde i år Eit heilt aar er det den 22de januar siden det døydde nokon i Vartdalstrandens herred. I 1895 vart 20 fødde; men berre ei gamal kjærring døydde. Galne og døvstumme finst der ikkje og truleg ikkje bohemer og drikkara helder.» Legger ved de aktuelle kirkeboksider: Møre og Romsdal fylke, Vartdalstranda i Ørsta, Ministerialbok nr. 514A01 (1878-1912), Døde og begravede 1895-1897, side 160. Møre og Romsdal fylke, Vartdalstranda i Ørsta, Ministerialbok nr. 514A01 (1878-1912), Fødte og døpte 1895, side 32.
    1 Poeng
  7. Ivar S. Ertesvåg

    "Søndmørsposten 27/1 1896: Ingen døydde i år"

    Tja.. ho var 70 år og i 1896 var 70-åringar gamle og mette av dagar - og kunne gå bort etter eit langt liv. I 1936 fyllte oldeforeldra mine 70 år. Då heiter det i omtalen i lokalavisa at "dei er enndå rørige og åndsfriske og tek del i arbeidet". Det var tydelegvis ikkje opplagt at det skulle vere sånn. I 1896 var nok journalisten - og lesarane - altfor vane med at unge folk gjekk bort. Det ser vi også i protokollenfor åra før og etter 1895
    1 Poeng
  8. Grethe Flood

    Martinius Halvorsen Thauland, født i 1860-årene i Christiania

    Lesesalen på Byarkivet i Oslo er sommerstengt mellom 28. juni og 5. august. Den åpner 6. august - se mer om åpningstidene her: http://www.byarkivet.oslo.kommune.no/om_byarkivet/article78767-994.html
    1 Poeng
  9. Glenn Hillstrand

    Når man oppdager feil i folketellingsdata...hva bør man gjøre?

    Du kan se i denne skjerm video'n som jeg har laget hvor du finner dette. http://www.screencast.com/t/PRy20nv8h Når det gjelder å se ikon i tabell visningen, så er det noe som de har planer om å legge til, noe som ble skrevet.
    1 Poeng
  10. Helge Bjerkevoll

    "Søndmørsposten 27/1 1896: Ingen døydde i år"

    "Ingen døydde i år" --- "men berre ei gamal kjerring". Ho kunne da ikke være så høgt verdsatt :( Kanskje grunn til å være kritisk til journalister også på denne tida.
    1 Poeng
  11. Leif Salicath

    Hvordan effektivisere og forbedre slektsforskningen?

    Det er vel litt som å banne i kirken, men jeg reagerer litt på at alt skal bli lagt opp i hendene på den som vil "drive slektsforskning". Mye av moroa er etter min mening å finne frem skritt for skritt og oppleve de mange a ha og funn som en klarer etterhvert. Hvis en finner alt i en database så behøver en ikke å drive slektsforskning og en pc er alt en trenger og et par tastetrykk. Det er mulig jeg misforstår trådstarters intensjoner, men jeg er ganske tilfreds med det som finnes av kilder i dag og som avdekkes etterhvert som mere eldre kilder gjøres tilgjengelig og helst transkriberes. Ikke minst mister (unnlater) en lett tilgang til beskrivelser og omtaler av de personer og det miljø en er interessert i hvis en skal gå veien om en samlet database.
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.