Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 08. april 2023 fra alle applikasjoner

  1. Inger Hohler

    Maren Emilie Frantsen - forsvunnet fra Kristiania etter 1879

    Jeg ser at det er noen usikkerheter med opplysningene som er notert om dødsfallet til Carl, sønn av Maren Emilie. Den første lenken jeg gav deg "(24" var faktisk til en strøket innførelse. Der står moren som Pigebarn Maren Emilie Fredriksdatter, på høyre side, som er 'kvinnesiden'. Under står "barn Carl", og adressen er oppgitt til Karl den 12.s gate 16, dødsårsak antageligvis rakitt. Siden presten hadde ført dødsfallet til gutten Carl på kvinnesiden, ble innføringen delvis strøket, og dødsfallet ble ført på nytt. Rettelsen kommer på siden etter, som jeg gav deg senere. "19" sier at moren heter Maren Fredriksdatter. Fornavnet Emilie er ikke kommet med her. Ellers er opplysninene like. Grethe Flood kom med lenken til Skiftematerialet. Der står det om en Carl som ble begravet på fattigkassens regning, mor Karen Emlilie Fredriksdatter Bye, men denne gutten døde i Søberggangen 5, ikke i Karl den 12.'s gate. Jeg tror dette er den samme som din Maren Emilie, men helt sikker er jeg ikke. Det jeg la merke til var en annen liten Carl som døde i Karl den 12's gate, begravet samme dag, født bare noen uker unna "din" Carl. Da jeg sjekket hvem moren til denne andre gutten var, så jeg at hun også het Emilie. Jeg foreslo at de som hadde ført inn opplysningene muligens er blitt forvirret av at det samme dag ble rapportert to nesten jevnaldrende Carl død. Kanskje har presten fått med seg at begge mødrene het Emilie, og så har det gått litt surr med adressen? Jeg vet ikke. Men det er såpass mange småfeil her at det er vanskelig å vite hva som er korrekt.
    2 Poeng
  2. Ivar S. Ertesvåg

    Tydning av kirkebok

    altså nr. 25. "Ungk. Erik Andreas Eriksen " (ikkje noko "Cornelius" her - men han kan ha heitt det likevel) I 3.siste kolonna: "confir natur." - dvs at presten stadfesta at begge hadde hatt naturlege koppar, sannsynlegvis ved synlege kopp-arr. I 4. siste kolonne er det same skrive, og så stroke ut.
    1 Poeng
  3. Finn H Bakken

    Magnus Torgersen f. 1863 Modum - utflyttet til Amerika ca.1900+-

    til Anton- tusen takk for plenty information. Det tar litt tid gå gjennom alt-men finner nok ut av det. Igjen tusen takk. mvh Finn
    1 Poeng
  4. Inger Hohler

    Maren Emilie Frantsen - forsvunnet fra Kristiania etter 1879

    Jeg har i alle fall ikke funnet noen kandidat som jeg tror er mer sannsynlig. Det er ikke så mange Carl født utenfor ekteskap med mor Emilie på den tiden. Ut fra de kriteriene jeg bruker ville jeg ha skrevet noe i nærheten av "mest sannsynlig er dette Maren Emilies sønn" (og hvorfor) i min slektskrønike, hvis jeg fant et tilsvarende tilfelle, og ført ham opp i familietreet. Men vi har sikkert alle våre personlige kriterier for hvordan vi håndterer slike saker.
    1 Poeng
  5. Svehn ! Tru det eller ei: Men Ættabokji for Vik utg 2008, er no på nett: https://www.gardssoga.no/sok?q=Hyllestad&start=40 Sjølv søkte eg på «Hyllestad» og fekk 58 treff. ——- Derimot kunne eg ikkje sjå noko om ho Samuline ! GLAD PÅSK / GOD PÅSKE fortsatt, Svehn !
    1 Poeng
  6. Rune Thorstensen

    Mer om folket på Høynes i Eid, Lisbeth Jørgensdtr. Høynes d. før 1742.

    Jeg har en siste datter av Jørgen Olsen Botn og Anne Olsdtr. Jeg har notert at det også var en Brithe/Birthe Jørgensdtr. f. omlag 1760 som jeg ikke har registrert noe på. Hun er heller ikke nevnt i Geni lenkene du la ut Aase. Er det noen som har registrert noe om henne, eller er opplysningene min feil? Hun er ikke nevnt i skitet av 01.05.1776. Så om hun har eksistert må hun ha dødd før den datoen. Sakset fra Tor Kviens rapport. • Skifte etter han vart halde den 1 mai 1776 i Botten i Eids Skibr:.52 Botten i Eids Skibr: Johan Daniel Stub Deris Konglige Majestæts Sorenskriver og Skiftteforvalter udj Nordfiord Giør vitterligt at Anno 1776 den 1ste Maii indfandt ieg mig tillige med Stædets Lensmand Hans Bersvendsen og de tvende u=villige Dannemænd nafnlige Stephen Erichsen Myhrstad og Torbiørn Knudsen Havsaas paa den gaard Botten i Eids Skibreede efter de tvende ældre ægtefolk Jørgen Olsen og hustrue Anne Olsdatters sine forlangende for at Registrere og vurdere deris endnu i behold .. midler … deres sammen aflede 5 børn og arvinger nafnl: 1. Peder Jørgensen 24 aar gl: 2. Anders Jørgensen 10 ½ aar gl: 3. Karie Jørgensdatter 21 aar gl: og 4. Synneve Jørgensdatter 16 ½ aar gl: 5. Waldemar Jørgensen 14 ½ aar gl: f
    1 Poeng
  7. Birgit Gordon

    Agnæs Fyrstikkfabrikk - Brunlanes, Vestfold - 1880 årene - Hvilken kirke?

    Tusen takk Even 🙂
    1 Poeng
  8. Rune Bergesen

    Mer om folket på Høynes i Eid, Lisbeth Jørgensdtr. Høynes d. før 1742.

    Kari J. er gift i Davig 13/7-1788 med Johannes Olsen Davignes 1735, hun dør på Vingen i 1824, hun er hans 2 kone skifte etter henne i 1788. Johannes er død før 1823, da nevnes kun Moderen i et skifte på Vingen-Berle efter Christian Johannesen og Moderen og søsken arver, de var husfolk på Vingen. Rune
    1 Poeng
  9. Silje Dons Ranhoff

    Tyding av vielsesinformasjon fra kirkebøker fra 1822, 1827 og 1833

    Tusen takk Ivar S. Ertesvåg og Elin Galtung Lihaug. Dere var så kjappe at jeg oppdaterte teksten med flere personer i etterkant, har dere mulighet til å se på de og?
    1 Poeng
  10. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Hva kan dette bumerket bety eller tolkes?

    Det trenger ikke nødvendigvis bety eller stå for noe spesielt, utover at det skulle kunne gjenkjennes som Gunder Simensen Meens bumerke.
    1 Poeng
  11. Even Stormoen

    Agnæs Fyrstikkfabrikk - Brunlanes, Vestfold - 1880 årene - Hvilken kirke?

    Litt sent sett her, beklager. Jeg har aner som jobbet på Agnes men bodde i Stavern og ergo sognet til selve Stavern [Fredriksvern] Kirke. Men at selve fabrikken som sådan sognet til Tanum, er nok riktig. Dette bare som lite tips i tilfelle de/den man søker ikke skulle la seg finne i Tanum. 🙂 Mvh
    1 Poeng
  12. Vibeke Lund Åhling

    Emigranter fra Hadeland, finner de ikke igjen.

    Gustaf var sönn av forhenv. soldat Johannes Grann og kone Maja Stina Magnusdtr. De bodde i Valberg/Wahlberg. Det er i Brålanda församling. Gustaf fikk utflyttingsattest til Norge 3/2 1885. Brödrene Anders Johan f. 1844, og Johan Fredrik, f. 1851, var i Norge, og muligens (svak skrift) Lars Gustaf f 1846 òg. (Lars Gustaf Grann er gift i Sverige i FT 1890.)
    1 Poeng
  13. Anne-Lise Hansen

    tyding av sted

    Hun er født i Vaale i Jarlsberg.
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+01:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.