Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 06. feb. 2024 fra alle applikasjoner

  1. Gunnar Sigdestad

    Nordmøre Sorenskriveri

    "Som formand i arbeidsutvalget fungerte B. W. Kuløy. Over den del av gaarden, som er fraskilt, meddeles her følgende grensebeskrivelse."
    2 Poeng
  2. Gunnar Sigdestad

    Tysk skrift fra ww1

    Auf der Hauptstrasse in Telechany Links Ordonnanzoffizier Leutnant Dingel Oktober 1916 Strasse in Beresa-Katuschka September 1915 Das Patrouillen-Gelände der 1. Komp. L.I.R.2 bei Telechany Oktober 1916 Rokitno-Sümpfe Strasse in Beresa-Katuschka August 1915
    2 Poeng
  3. Leif Salicath

    Arvegods etter en stor slektsforsker

    Ole Olsen Bratager 1857-1941. Han kom fra Hol i Hallingdal, men levde nesten hele sitt yrkesliv som bankmann, lærer og slektsforsker i Frogn. Bl.a. lagde han Frogn Bygdebok som kom ut etter hans død. Det ble sagt at han besøkte samtlige hus og gårder i Frogn. Men mesteparten av hans slektsforskning gjalt Hol og Hallingdal. Han har etterlatt seg et 20-talls håndskrevne bøker (med sirlig vakker håndskrift) ca. 0,6 hyllemeter som viser at han må ha hatt tilhold på Riksarkivet og andre arkiver i hundrevis, kanskje tusenvis av timer. Han skrev av kirkebøker, militær ruller, skjøter, rettsaker osv. Alle prester, fogder og likn. Dette er systematisk organisert. Selvfølgelig egen slekt, men han gikk bredt ut (langt ut over) og har med mange slekter i Hallingdal og grener utenfor (inkl. emigranter). Han samlet også historier som gikk "på folkemunne". Kun et par bøker er fra Frogn og Ås (prester o.lign). Jeg mener at dette må være interessant for mange. Jeg har f.eks. funnet noen tipper der selv (fra Rakkestad). Men nå er jeg 85 år og selv om jeg kunne tenkt meg å lese igjennom og kanskje registrere all informasjon, er det en for stor oppgave. Selvfølgelig vil det være ønskelig å få alt microfotografert og tilgjengelig på internet, men er det mulig å få til? Jeg forstår det slik at Vestfoldarkivet er der jeg bør henvende meg, men kanskje er dette av så almen interesse at det bør være i Riksarkivet. Hva mener ekspertene om det? (O.O.B. er ikke min slekt, men jeg har tillatelse fra hans arving til å ta hånd om / avhende materialet.)
    1 Poeng
  4. David Widerberg Howden

    Arvegods etter en stor slektsforsker

    Dette er definitivt en skatt som både bør bevares og publiseres. Norsk Slektshistorisk Forening har utstyr til digitalisering, så du kan jo ta kontakt med oss også. Transkribering er tidkrevende og kan kreve endel ressurser, men avfotografering og publisering av materialet bør være gjennomførtbart.
    1 Poeng
  5. Vetle Wang Soleim

    Nordmøre Sorenskriveri

    Jeg vil si du er ganske dyktig på skjønnsskrift og språkbruk fra denne tiden i alle fall. Men skal ta med meg det forbeholdet. Takk for velkomsten og hjelpen - nok en gang!
    1 Poeng
  6. Inger Hohler

    Tysk skrift fra ww1

    Jeg leste først L. J. R. 2, men så kom jeg på at min bestefar av og til skrev gotisk I, som har strek over, og sjekket at det var vanlig i Tyskland med gotisk I ganske lenge.
    1 Poeng
  7. Allan Frantzen

    Gravstad til Pål Torjusson Homme

    https://www.nb.no/items/b5331159e4ac14b8bec927fabe2c1197?page=1&searchText="paal homme"~1
    1 Poeng
  8. Allan Frantzen

    Gravstad til Pål Torjusson Homme

    Død 1925: nr 79: https://media.digitalarkivet.no/view/5129/301 https://media.digitalarkivet.no/view/59754/221
    1 Poeng
  9. Arkivverket - Anita Riise

    Hjelp til å finne relevant arkivmateriale: "Jessheim stasjon"

    Det må vel bli å leite i arkiva etter NSB. Kanskje se spesielt på det som er avlevert til Statsarkivet i Oslo og Riksarkivet Har dessverre ikke noe mer tips enn det.
    1 Poeng
  10. 12. november 1649 var det haustting for Norum skipreide på Eskestrand. Fulltekst avskrift av tingboka kan kanskje hjelpa oss litt vidare bakover. Samling av fulltekstavskrifter, SAB/FULLTEKST/A/14/0001: Indre Sogn sorenskriveri: Tingbok nr. A 1, 1648-1652 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/db60160814000047
    1 Poeng
  11. Albanus Ommundsen er nemnt som husmann på Kvåle i soknepresten sitt manntal frå 1664 RA, Sogneprestenes manntall 1664-1666, nr. 23: Sogn prosti, 1664-1666, s. 164-165 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/ft10051005190095 Det kan sjå ut som om det er nemnt ein Elling Johannesen i kolonnen for søner og drenger like nedanfor, men ein kan sikker finna fleire Elling'ar i manntalet. Albanus Ommundsen og Elling Johannessen er også nemnet i sorenskrivaren /futen sitt manntal frå same tida. RA, Fogdenes og sorenskrivernes manntall 1664-1666, nr. 14: Hardanger len, Ytre Sogn fogderi og Indre Sogn fogderi, 1664-1665, s. 152-153 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/ft10041005313087 I Koppskatten frå 1645 finn ein fleire Omund i Sogndal og bygdene rundt, men ingen Albinus https://www.digitalarkivet.no/search/34/100369?fornavn=Omund&etternavn=&kjonn=&stilling_stand=&gard=&sokn=&prgjeld= Med helsing Eli Randmo
    1 Poeng
  12. Ivar S. Ertesvåg

    Tyding av skylddeling og skjøte

    Vel møtt i forumet. Berre eit spørsmål: er dette ei privat sak? Eller spør du fordi du er jurist og jobbar med eigedomssaker? https://no.linkedin.com/in/tore-meidell-mundheim-5862a296 Dette er eit forum for "glade amatørar", ikkje for profesjonell assistanse. Det finst fagfolk som driv skrifttyding på oppdrag - men dei finn du andre stadar. Elles er skrifta fin og regelmessig løkkeskrift , sånn skuleborn lærte fram til midt på 1960-talet (dei fleste av dei skriv ikkje så fint ...) Eg må vel tilstå at eg ikkje heilit forstår korleis du kan ha det yrket du har, utan å kunne lese dette...
    1 Poeng
  13. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Hjelp til å finne relevant arkivmateriale: "Jessheim stasjon"

    Jeg må overlate til kollegaer å svare på selve arkivspørsmålet ditt. Jeg vil imidlertid gjøre deg oppmerksom på at du har bestilt arkivmateriale både til lesesalen på Sognsvann (Riksarkivet / Statsarkivet i Oslo) og til lesesalen på Kongsberg (Statsarkivet i Kongsberg) på samme dag (7. februar). Men det er kanskje din plan å rekke begge deler på samme dag, for avstanden Oslo - Kongsberg er jo ikke større enn at det lar seg gjøre.
    1 Poeng
  14. Torbjørn Igelkjøn

    Historielagsbøker gis bort

    Når du klikkar på dei tre strekane i øverste høgre hjørnet får du opp noko slikt som dette: Klikk så på konvolutten øverst til høgre.
    1 Poeng
  15. Jackie K Marler

    Hjelp til å finne gravsted i Minnesota

    Here's what FAG says about the cemetery: https://www.findagrave.com/cemetery/2281686/mount-pisquah-cemetery
    1 Poeng
  16. Per Olav Foss

    Tyding av innføring i kirkebok

    Takk både for svar og påminnelse. Har benyttet navnet PO Foss i alle år, men skal oppdatere til Per Olav Foss 🙂
    1 Poeng
  17. Bjørn Andreas Johansønn Løkken

    Tyding av innføring i kirkebok

    Hei @Renathe-Johanne Wågenes - Arkivverket her må du inn og fortelle @PO Foss at alle skal i henhold til regelverket bruke fullt navn som visningsnavn samt legge ut lenke til dette .
    1 Poeng
  18. Egil Johannessen

    Hjelp til å finne gravsted i Minnesota

    Lykke til 😊
    1 Poeng
  19. Kristian_Vestli

    Tyding av innføring i kirkebok

    Jeg gjør et forsøk: Skomager Nils Tostensen, enkem. (Ladegaardsveien 37) Pige Karen Josefsdtr. Varhaug Hinna fattiggaard 1852 1869 Karen Aagesen Marie Øglænd Ragna Øglænd Handelsm. Andreas Aagesen. Fattigaardsbestyrer Anton Øglænd uægte Anmeldt af fat- tiggaardsbestyrer An- ton Øglænd Barnefaderen meldt 8/7 97 (Hendes 1ste gang)
    1 Poeng
  20. Karianne Fog Heen

    Arvegods etter en stor slektsforsker

    Dette er jo en skatt! Dessverre har nok ikke arkivene kapasitet til å avfotografere og transkribere det vil jeg tro, men kanskje de har frivillige som er interesserte. Jeg ville henvendt meg til Vestfoldarkivet, så sender de deg videre til Riksarkivet om de vurderer det er mer riktig. Jeg har faktisk mer tro på at et lokalt arkiv kan finne ressurser til det enn nasjonalt.
    1 Poeng
  21. Anne-Lise Hansen

    Oslo Indremisjons barnehjem i Ski

    Siden ‘Oslo Indremisjons barnehjem i Ski, der Indremisjonen drev barnehjem i perioden 1919-69’, vil det ev. bare være de fire første årene av driften som ikke er klausulert.
    1 Poeng
  22. Anne-Lise Hansen

    Oslo Indremisjons barnehjem i Ski

    «Taushetsplikten er 100 år der hvor det finnes opplysninger om adopsjon og barnevernssaker. Forlengelse av taushetsplikten til 100 år kan også være aktuelt i saker hvor det finnes andre spesielt sensitive personopplysninger.» https://www.arkivverket.no/kom-i-gang-med-arkiv/taushetsbelagte-opplysninger#!#block-body-1
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+01:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.