Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

  1. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Arkivverket


    • Poeng

      5

    • Innholdsteller

      7 008


  2. Aase R Sæther - Gloppen

    Aase R Sæther - Gloppen

    Brukere


    • Poeng

      5

    • Innholdsteller

      5 871


  3. Lars Kittilsen

    Lars Kittilsen

    Brukere


    • Poeng

      3

    • Innholdsteller

      2 358


  4. Egil Johannessen

    Egil Johannessen

    Brukere


    • Poeng

      3

    • Innholdsteller

      13 214


Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 27. mars 2024 fra alle applikasjoner

  1. Aase R Sæther - Gloppen

    Hardbog-ætta i Stryn: Eit endeleg farvel til Sjur Torson - bøn om hjelp til opprydding.

    Oluf Hardbog er den eldste i eit ættetal som det blir referert til i bygdeboka for Stryn i fleire samanhengar. Ættetalet inneheld 6 generasjonar, men av ein eller annan grunn er eit av namna blitt feiltolka i denne boka - og blitt kopiert i det uendeleg, ikkje minst på nettet. Bygdebokforfattar Aaland skriv rekkja slik 1.Oluf Hardbog - 2.(sonen) Baard Olsson 3.(versonen?) Sjurd Torson (og her er feilen! Det står Sjurd Baardson i dokumentet) 4.(sonen) Oluf Sjurdson 5.(sonen) Oluf Olson 6.(sonen) Rasmus Olson Denne rekkja byggjer altså på ei feiltolking/feil avskrift av aktuelle dokumenta, og bør rettast der det er muleg å rette det. Den korrekte avskrifta av rekkja framgår her - Sogn og Fjordane fylke, Nordfjord, Domprotokoll nr. Ga 1 (1711-1723), Rettsprotokollside, Side 150b-151a Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/rg20090403650556 - og det er ingen tvil om at tredjemann i rekkja er Sjur Bårdson, altså son av forgjengaren. Eg vil oppfordre alle som har denne personen i treet sitt til å rette dette, og fjerne den konstruerte Hardbog-dottera som Sjur er blitt gift med. mange stader. Fjerdemann i rekkja er forresten grundig dokumentert gjennom ei rekkje Ydna-testar - men vi har framleis til gode å finne etterkomarar etter andre i dei eldre leda.
    3 Poeng
  2. Aase R Sæther - Gloppen

    Hardbog-ætta i Stryn: Eit endeleg farvel til Sjur Torson - bøn om hjelp til opprydding.

    Eg jobbar med saka og er snart koma gjennom persongalleriet 🙂
    2 Poeng
  3. Yvonne Roualet Thoresen

    Hvor ble det av Maren Gurine Olsen og sønnen Gustav Adolf Kristiansen som emigrerte til USA i 1906?

    Tusen takk for detektivarbeid og engasjement, Egil og Lars! 🌸 Dette er skikkelig innvikla. Hilma ble døpt Hilma Otilje Grimsrud, Oppgitt som Hilma Summer når henne far døde i 1943, gift med Alfred Edward Clarke i 1951? oppgitt som Hylma Grimsrude, seinere Hilma Helen Clarke og på gravsteinen kun Helen Clarke. Hvor kom Helen fra? Var det en tilpasning av Hilma, som var mer gangbar i Amerika? Navnebyttene til Alfred klarer jeg ikke helt å følge, men skal gå nøye gjennom alt. Kan han/de ha hatt en grunn for å bytte navn kanskje?
    2 Poeng
  4. Terje E Skrolsvik

    Skifteregister for Sunnfjord fra 1727 t o m 1763

    Du verden . Godt jobbet 🙂 Håper det kommer til nytte for noen .
    2 Poeng
  5. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Klarer noen å hjelpe meg med å tyde denne branntaksten fra 1856 i Stavanger?

    Brystværelse er et annet ord for kvist, jf. https://www.nb.no/items/010b8958c7bfb920c304a35330e5287d?page=129&searchText=brystværelse Jf. også brystning (annet avsnitt): https://snl.no/brystning
    2 Poeng
  6. Terje E Skrolsvik

    Skifteregister for Sunnfjord fra 1727 t o m 1763

    Hei. Jeg har laget et register over de skiftene som det manglet register på. A4 a til og med A7b. Det er tatt med sidehenvisning for skifte, år og dato. Den det er skifte efter og event ektemann/kvinne/enke/enkemann. Samt hvem som arver. Jeg sender det over, så kan dere se om det er anvendelig for "folk flest" . Mvh Terje Jølster skifter.xlsx
    1 Poeng
  7. Anne Marie Bøtun Øyri

    Drap på Ingrid Hansdtr i 1743

    Takk både til Gunnar og Ola. Er det mogeleg å finna ut om Ole Olsen verkeleg blei avretta og i tilfelle kvar og når?
    1 Poeng
  8. Torbjørn Igelkjøn

    Skifteregister for Sunnfjord fra 1727 t o m 1763

    Og akkurat difor føretrekkjer eg i mange tilfelle å søkje i eit skjema som er skreddarsydd når eg i utgangspunktet er ute etter treff i ein bestemt kjelde-/listetype.
    1 Poeng
  9. Ola Teige

    Drap på Ingrid Hansdtr i 1743

    En dødsdom i 1743 ville blitt automatisk anket til lagtinget, og kanskje anket videre til Overhoffretten og Høyesterett. Dødsdommer måtte dessuten bli forevist Kongen, som kunne stadfeste eller formilde dem. Her er kgl.res. 12.3. 1745, som stadfester Overhoffrettsdommen over Ole Olsen. Danske Kanselli 1572-1799, RA/EA-3023/F/Fc/Fca/Fcab/L0030: Norske tegnelser, 1744-1746, s. 404a Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/da20120925610810 Vedleggene til saken: Danske Kanselli 1572-1799, RA/EA-3023/F/Fc/Fcc/Fcca/L0141: Norske innlegg 1572-1799, 1745, s. 334 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/da20110517057100 Det finnes altså både en lagtingssak og en Overhoffrettssak. Dessuten vil kvitteringer og andre papirer knyttet til utgifter til arrest og henrettelse ligge i fogderegnskapet.
    1 Poeng
  10. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Skifteregister for Sunnfjord fra 1727 t o m 1763

    Geografi-valgene filtrerer personpostene på grunnlag av de metadata som er knyttet til kildene som helhet, så i det globale personsøket (detaljert personsøk) vil man i dette tilfellet få de samme treffene, enten man avgrenser til Jølster, Naustdal eller en annen kommune i Sunnfjord sorenskriveri. De søkbare kildene i Digitalarkivet har to typer geografiske metadata; den ene typen består av de 1947-kommunene som er relevante for kilden, og den andre typen består av den "spesifikke" geoadministrative inndelinga på kildetidspunktet. For kirkebøkers vedkommende er det prestegjeld på overordnet nivå og sokn på underordnet nivå, mens for skifteprotokollers vedkommende er det sorenskriver- eller byfogdembete (eller tilsvarende) på overordnet nivå og eventuelt også tinglag (eller tilsvarende) på underordnet nivå. Det globale personsøket (detaljert personsøk) forholder seg til alle søkbare kilder og må derfor bruke de geografiske metadataene som er av samme type for alle kilder, nemlig 1947-kommunene. Geografimenyen ville blitt altfor komplisert om x antall geoadministrative inndelinger skulle vært med. I de listetypespesifikke (for kirkebøker) og kildetypespesifikke (for andre kildetyper) søkene vil imidlertid den geoadministrative inndelinga være ensartet, og derfor brukes de geografiske metadataene av denne typen i geografimenyene. Det er likevel slik, at om det ble laget et skifteregister kun for Jølster, ville dette i geografimenyen ligge under Sunnfjord sorenskriveri. Dette er fordi tinglag er registrert på hver enkelt personpost og dermed kan opptre som et søkefelt (og ikke som et filter). Det globale personsøket (detaljert personsøk) må på sin side begrense seg til søkefelt som finnes i (nesten) alle kilder, så som fornavn, etternavn, fødselsdato, fødested, bosted og hendelsesdato.
    1 Poeng
  11. Espen Watne Andresen

    Kongelige bevillinger

    Tusen takk Grete!!
    1 Poeng
  12. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Skifteregister for Sunnfjord fra 1727 t o m 1763

    Det er greit å huske på at også det detaljerte personsøket er en mulighet, ved siden av det listespesifikke (kildetypespesifikke) søket. Her er et søk tilnærmet lik ditt første eksempel: https://www.digitalarkivet.no/search/persons/advanced?no_alias=1&from=&to=&sc[]=sk&m[]=1431&firstname=Kristo*|Christo*|Anne|Ane&lastname=Tol*&sort=ed Når man sammenlikner trefflista fra det kildetypespesifikke søket med trefflista fra det detaljerte personsøket, ser man at det har en viss betydning om gårdsnavnet står i feltet "gård" eller feltet "bosted", samt at dateringene av hendelsene kan plasseres i ulike felt med ulik effekt.
    1 Poeng
  13. Espen Tjernshaugen

    Tilfeldige funn ("strays") - Ringebu

    Endelig Dom Efter at Rettens Membra haver nøye taget til Eftersyn og i Eftertanke, hvad udi denne Sag er indtagen til Oplysning, og deraf fornummet, at Soldat Thore Joensen Myhre ei vil benøtte sig af den ham efter andsøgning allernaadigst for- undte Tilladelse, at ægte Guro Erlandsdaatter, skiøndt han ey kan nægte hende at have besvangret og at han var forud bekiendt, det han med hende i 2det liige leed var be- slægtet; Saa haver eenstemmige Vota dømt for Rett i andleedning af Art: Brevets 188 Para ph: og paa grund af lovens 6 bogs 13 Cap: 13 art: samt Forordningen af 3de Aug: 1737 det benefnte Soldat Torger Joensen Myhre bør forsone saadan sin tilstaaede Forseelse med at bøede af yderste Formue og udstaae Kirckens Disciplin, samt at arbeide udi Jern med Skubkarren udi 4re Aar ved den Fæstning det Høylovlige Generalite maatte fastsætte, til afskye og Skræk for liigesindede, seg saaleedes at opføre. Og som bemelte Torger Joensen Myhre self uden Tvang godvillig ved denne Rett haver tilpligtet sig at betale for den af ham besvangrede Goro Erlandsdatter, hendes forvirckede leyermaals Bøder, og desuden haver forbundet sig aarlig efter Evne og Vilkaar at give hende noget til hielp at opfostre Deres tilsammen aflede barn med, haver eenstæmmige Vota og kiendt for Rett; at han saadant sit løfte efterkommer. Eimhaus [Etterfølges av «Species Facti» og en betenkning på tysk, som igjen etterfølges av en kongelig resolusjon]: Kongelig Resolution Soldat Torger Joensen Myhre have vi vel allernaadigst dispenseret for at bøde efter yderste Formue, saa og frietaget ham for det idømte Fest- nings arbeide; Men derjmod skal han udstaae Kirckhens Disciplin, og holde Arrest udi 6 Uger ved Vand og brød; Da Vi ellers Dommen i Henseende til hvis han ved Retten godvillig sig haver forpligtet til at svare for og til besvangrede Goro Erlandsdatter, allernaadigst have stadfæstet. Skrevet paa Vort Slott Christians- borg udi Vores Kongelige Residentz-Stad Kiøbenhavn den 20 Martii 1754 Friderich R At forestaaende Hans Kongl. Maj.ts allernaadigste Resolutions dicta paa andgiældende Sol- dat Torger Joensen Myhre i alt vedbørlig er bleven exsequeret, attesteres hermed. Aggergaard den : 4 Junii 1754. Todderud. Forsvaret, Generalauditøren, RA/RAFA-1772/F/Fg/Fga/L0017: Justitsprotokoller, 1754-1762, s. 10-11 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/rg10041101051009 Barnet er vel den Erland som blir døpt her: https://www.digitalarkivet.no/view/255/pd00000004835011
    1 Poeng
  14. Jonny Berg

    Bruk Historisk befolkningsregister, HBR, histreg.no som felles plattform!

    Ønske om funksjonalitet: 1) Det hadde vært veldig kjekt med en knapp for disse to "Vis lenking av familiemedlemmer" + "Lenk sammen personene" PÅ TOPPEN av personsiden. Altså i tillegg til de som er under navnelistene. Dagens løsning plasserer nettsiden default på toppen etter hver oppdatering (lenking) og det medfører mye scrolling nedover, særlig der det er mange familiemedlemmer involvert. Alternativt kan nettsida stå på samme plass (der nede) etter å ha lenket sammen, slik at lenkeknappene er mer tilgjengelig for neste lenking. 2) Kan far + mor + partnere på personsiden vises med uthevet skrift, slik at de lett visuelt skiller seg ut fra egne barn og at man lett ser der det er flere partnere?
    1 Poeng
  15. Torbjørn Igelkjøn

    Skifteregister for Sunnfjord fra 1727 t o m 1763

    Det finst vel og merke eit listespesifikt søk som løyser akkurat dette problemet: https://www.digitalarkivet.no/search/9 Her er då to eksempel på søk som gjev "Ole Brumm"-svar: https://www.digitalarkivet.no/search/9?forenamn=&etternamn=Tol*&gard=&kjonn=&alder=&fodselsaar=&dodsaar=&skiftedato=&stilling_stand=&bustad=&heimstavn=&skipreide=&tinglag=&otting=&sokn=&prgjeld=&rolle=&relasjon=&etnisitet=&aar=172*&area[]=4566 https://www.digitalarkivet.no/search/9?forenamn=Øst*&etternamn=Rei*&gard=&kjonn=&alder=&fodselsaar=&dodsaar=&skiftedato=&stilling_stand=&bustad=&heimstavn=&skipreide=&tinglag=&otting=&sokn=&prgjeld=&rolle=&relasjon=&etnisitet=&aar=172*&area[]=4566
    1 Poeng
  16. Grethe Flood

    Genealogy help for Samuel Arentz (b. 1818, Bergen)

    From "Rode" to streetnames in Bergen 1906-1907 https://www.digitalarkivet.no/en/view/11/gc00000000201907 The original Monwinckelgården was destroyed in the Bergen fire in 1916. Here is some more information on the fire: https://www.uib.no/en/news/95073/fire-changed-bergen
    1 Poeng
  17. Matthias Kolberg

    Genealogy help for Samuel Arentz (b. 1818, Bergen)

    It is hard to identify the Rode boundaries on the map, but looking at it again, I think I have to reconsider my first guess. House No 17 in Strandgaten 8 belongs to the 14th Rode. House No 17 (16&17) in the 13th Rode is located in Mowinckels Gaarden 4. Unfortunately, this quarter was destroyed in fire in 1916. https://www.bergenbyarkiv.no/bergenbyleksikon/arkiv/1422336
    1 Poeng
  18. Jay Hagfeldt

    Translation

    You've come to my rescue again. Thanks Anne-Lise.
    1 Poeng
  19. Even Stormoen

    Klarer noen å hjelpe meg med å tyde denne branntaksten fra 1856 i Stavanger?

    Sent sett, men takk for korrektur. Syntes også det sto «Brøst» men hadde ikke hørt om et slikt værelse før. Så nå (etter korrekturen) ble Orakelet konsultert, og voilà – én forekomst. Til og med i Stavanger! (Beretning om Sundhedstilstanden og Medicinalforholdene i Norge i Aaret 1866, utgitt av Departementet for det Indre, 1868.) https://www.yumpu.com/da/document/read/17636954/c-no-4 Men bortsett fra at det tydeligvis er negativt, blir jeg ikke mye klokere. Et slags kott? Et «brøstfeldig» (falleferdig) værelse? Takk, uansett. Mvh
    1 Poeng
  20. Even Stormoen

    Rett avskrift av pantebok og skjøte

    Har tillatt meg litt retting og slikt, og gått litt videre: 01 Skjøde til Ole Pedersen Lövaas på Hestsjøvolden 02 Underskrevne eneste og myn- 03 dige Enke og Arving efter Jacob 04 Ludvigsen Gje[rs?]vold, Beret Andersdatter med 05 Laugværge og Ludvig Jacobsen tilstaa og herved vit- 06 terliggjöre at have solgt og afhændet, ligesom vi 07 herved skjöde og overdrage til Ole Pedersen Lövaas 08 en Andeel af den os tilhörende Gaard Gjersvold, 09 Matr. No. 112 LNo 155 af Skyld 3 O[r?]t 18 ...[Skll? for Skilling (ja)], hvilken An- 10 deel, Setervolden Hestsiöevolden, ved Skyldsætnings- 11 forretning[ja] af Dags Dato er skyldsat for 6 - sex - 12 Skilling. Da Kjöbesummen 150 - et Hundrede 13 og femti - Spd. er afgjort, saa skal ovennævnte 14 Sætervold med paastaaende[ja] Huse og tilliggende 15 Havnegang, saaledes som samme hidtil har til- 16 lagt vor Gaard, for fremtiden følge og tilhöre 17 Kjøberen Ole Pedersen Lövaas, hvis Hjemmelsmænd 18 vi forblive. Til Bekræftelse under vore Hænder 19 i Vidners Overvær. Thingstedet Ho...[?] i Aalen[?] den 20 22. September 1860. Beret Andersdatter m. 21 p. Pen. Som Laugverge og på egne Vegne. Ludvig 22 Jacobsen m. p. Pen. Til Vitterlighed: J: Bends[?] P: Monsen[?] (neste side) 01 Thinglæst ved Sommerthinget for Aalen den 22. 02 September 1860, behörig extrahered og i Pantebogen 03 ordlydende indfört Fol. 480 J. L. Alding 04 Panteobligation fra Ole Pedersen Løvaas til 02 Sønnen Thron Olsen Hessjøvolden. - 03 Underskrevne Ole Pedersen Løvaas 04 erkjender herved at være bleven skyl- 05 dig til min Søn Tore Olsen Moen 06 den Sum 30 siger tredive Spdlr, 07 hvilken Sum jeg forbinder mig til at betale efter 08 3 – tre – Maaneders Opsigelse fra en af Siderne. Til 09 hvert Aars undertegnede Dato svares aarlig 5 Percent 10 Rente. - Til Sikkerhed for Capital, Renter og skadesløse 11 Omkostninger pantsætter jeg min eiende Sæter- 12 vold Herskjøvolden kaldet. Matr No 112 Løbe No 155 13 af Skyld 6 – sex – Skll. Beliggende I Aalens Tinglag, 14 med paastaaende Huuse og øvrige Herligheter med 15 første Prioritet. Saafremt Capital eller Renter 16 ikke erlægges til rette Tid skal Kreditor være beret- 17 tiget til uden forgaaende Lovmaal og Dom at 18 stille Pantet til offentlig Auction paa min 19 Gevinst eller Forlis, hvorfor jeg frasiger den i 20 Loven%s% gjenlede [skal være gjeldende?] Løsningsret. - Holtaalen den 21 9 Marts 1865. - Ole Pedersen Løvaas, m. p. P, - Til 22 Vitterlighed. A. Haugen. - P. L. Hurum. - 23 Thinglæst ved Extrathinget paa Guldalens Soren- 24 skriverkontor d 25 Marts 1865, extraheret i Justits- 25 protokollen og i Realregisteret samt ordlydende 26 indført I Pantebogen No 12 fol 137 - - - P. V. Ottesen [neste halvannen side dreier seg om oppnevnelse/valg av Fjerdingsmenn ifm. utskifting av skogen I Steenslifjerdingen. Sikker på du trenger alt frem til s. 259?] Mvh
    1 Poeng
  21. Gunnar Sigdestad

    Klarer noen å hjelpe meg med å tyde denne branntaksten fra 1856 i Stavanger?

    Der slo du meg, Even! 🙂 Linje 3: ...Den fandtes... Linje 10:... 1 tømret Brøst-
    1 Poeng
  22. Even Stormoen

    Klarer noen å hjelpe meg med å tyde denne branntaksten fra 1856 i Stavanger?

    Eg kjek akkurat. . . 01 Niels Olsen paa hjørnet af Klinkenberggaden og øvre Klevegdn 02 Bygningen under dette Nr er d 11 Juli 1856, brandtax- 03 eret for 350Spd. Forretningen oplæstes. Den fremstod 04 forandret og forbedret og udgjør nu: 05 a. Et etetages tømret, malet, bordklædt og tegl- 06 tækket Vaaningshuus, 12 ½ Al, l, 10 ¾ Al b og 5 1/4 07 Al h, indeholdende muret Kjælder under endeel 08 af Huset, 2 tømrete Værelser, Bindingsværks 09 Kjøkken med Ildsted, og 2 panelede Rum, samt Gang 10 m 1 panelet Rum, paa Loftet 1 tømret Kvist- 11 værelse og 2de Skraakammer, Kjøkken med Ild- 12 Sted og 2 panelete Rum, samt Gang, har 2 eene- 13 tages Skorstenspiber, 2 syv og 1 toetages Kak- 14 kelovne, 12 ½ Fag Vinduer, 13 Døre og 1 Trappe 15 taxeredes for - - - 600 16 b. Et eetetages Trebindingsværks Halvtag 17 bordklædt og tegltækket i umiddel- 18 bar Forbindelse med Vaaningens 19 søndre Ende, samt Gjennemgang 20 med denne 5 Al l, 4 Al b, og 4 Al h. 21 afdelt i 2 Rum med ½ Fag Vinduer 22 og 2 Døre for - - - 110 23 - - - =610Spd. 24 er sex Hundrede og ti Spdr. 25 Bygningerne ligger Væg i Væg etc Eieren 26 ikke[?] tilstede. Mvh
    1 Poeng
  23. Gunnar Sigdestad

    Klarer noen å hjelpe meg med å tyde denne branntaksten fra 1856 i Stavanger?

    Skal kike på det... :)
    1 Poeng
  24. Dag Arne Danielsen

    Genealogy help for Samuel Arentz (b. 1818, Bergen)

    Hello Have you seen this page? https://sveaas.net/getperson.php?personID=I144736&tree=tree1
    1 Poeng
  25. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Hva betyr

    Jeg har ikke sett dette før, så jeg kan også ha bruk for å se den fulle konteksten. Basert på det som har kommet fram i de foregående innleggene, kan man kanskje gjette at dreier seg om ungdommer som er til nattverd for første gang.
    1 Poeng
  26. Egil Johannessen

    Hvor ble det av Maren Gurine Olsen og sønnen Gustav Adolf Kristiansen som emigrerte til USA i 1906?

    Obituary for Alfred E. Clarke - Statesman Journal Salem, Oregon • Mon, 4 Feb 1985 Page 13 - https://www.newspapers.com/article/statesman-journal-obituary-for-alfred-e/144164995/
    1 Poeng
  27. Og siden hun ble kalt Hilma Helen Clarke, er dette kanskje rett grav? Helen Clarke (1909-1978) - Find a Grave Memorial
    1 Poeng
  28. Og der kom noen Sommer inn 🙂
    1 Poeng
  29. Egil Johannessen

    Hvor ble det av Maren Gurine Olsen og sønnen Gustav Adolf Kristiansen som emigrerte til USA i 1906?

    SØK: https://clerk.clarkcountynv.gov/AcclaimWeb/Marriage/FindMyMarriageRecordSearch ORDER: https://clerk.clarkcountynv.gov/AcclaimWeb/Search/OpenMarriageDocumentAvailable?transactionItemId=5940231
    1 Poeng
  30. Egil Johannessen

    Hvor ble det av Maren Gurine Olsen og sønnen Gustav Adolf Kristiansen som emigrerte til USA i 1906?

    OBIT - Statesman Journal Salem, Oregon • Sat, 19 Aug 1978 Page 24 - https://www.newspapers.com/article/statesman-journal-obituary-for-hilma-hel/144162523/
    1 Poeng
  31. Oregon Death Index: Oregon. Kartoteker over dødskort • FamilySearch Mann: Alfred Edw. Clarke (1904 -1985)
    1 Poeng
  32. Grete Singstad

    Kongelige bevillinger

    Hei Espen Du finner bevillingen her: Hele Norge fylke, Danske kanselli, norske registre nr. 11 (1670-1673), Protokollside, Side 487a Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/da20120911650992
    1 Poeng
  33. Dag T. Hoelseth

    Kvar har det blitt av bygdebøker på nettet?

    Slektshistoriewiki er fortsatt nede pga. oppdateringer, men jeg vet ikke når siden er oppe igjen. Uansett er det vel mulig å søke direkte i Nettbiblioteket? DTH Redaktør Slektshistoriewiki
    1 Poeng
  34. Arkivverket - Renathe-Johanne Wågenes

    Anna Livia - Hr. Christian Arboes, Neé de Wølner

    hennes stiling/stand er Hr. Christian Arboes Præstekone fornavn: Anna Livia etternavn: Nee de Wølner Står ingen steder at hun heter Arboe til etternavn, derimot er hun Hr Christian Arboes. Så å skrive Arboe som etternavn på konen er feil.
    1 Poeng
  35. Mystisk! Alfred Edward Clarke, f. i Aberdeen, SD 17. oktober 1904 - nøyaktig samme som Herman Arnold Sommer! Du finner vel ikke Herman Arnold Sommer i WW 2 Draft Reg Cards? Stukket fra kona engang på 1930-tallet, endret navn, giftet seg (eller ikke?) med Hilma (i så tilfelle = bigami!) som også har "endret" navn.....og så "gift påny" i 1951......😲 😵 🤯
    0 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+01:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.