Gå til innhold
Arkivverket

Toppliste

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 29. aug. 2024 fra alle applikasjoner

  1. Silje Dons Ranhoff

    Hjelp til tyding av anmerkning i kirkeboken

    Tusen takk. Da håper jeg bare noen kan hjelpe med å finne dokumentene fra navneendringen.
    1 Poeng
  2. Dag Brodin

    geni.com

    Takk igjen - jeg tror jeg lander på å holde meg til gratisversjonen og de 250 anene jeg får plass til der (sier de på MH). Det er tross alt 4xtipp på alle linjer og det har jeg ikke. Inkludert meg sjøl skulle det bli 245 personer (?) Det står videre at gratisversjonen tillater 500 MB i bilder og det er greit. Men hva med tekst; de har en tag for (biografi) - kan jeg lime inn lange biografier der eller? Noen som har forsøkt.
    1 Poeng
  3. Frithjof Øverdal

    Tyding av dødsårsak

    Fantastisk med gode hjelpere 🙂 At det siste ordet skal være Brænde (dansk for ved) høres riktig ut, utifra hvor og når dette skjedde. Familien bodde på Øya utenfor Kragerø. Ved til fyring året rundt var for lengst oppbrukt på Øya og måtte fraktes med båt over Kragerøfjorden. Det gikk med mye ved i løpet av et år, så dette var nok en tur de måtte ta relativt ofte. Juliane har en bestemor på Salbutangen på Skåtøy og det er kanskje sannsynlig at ved til fyring ble hentet herifra. Den unge datteren på 19 år bor hjemme og hjelper til i hjemmet, denne dagen med å sikre forsyning av Brænde /ved. Denne vinterdagen i tidlig desember, har hun overfylt den lille robåten og blir overasket med dårlig vær på vei hjem over fjorden med fullastet båt. Båten kantrer og Juliane Martine Hansdatter drukner som følge. Det ble plutselig en helt liten (tragisk) historie ut av det hele. Takk for hjelpen!
    1 Poeng
  4. Matthias Kolberg

    Hjelp til å tyde gammel håndskrift fra Folketelling 1910

    Her er Fin Otmar i klokkerboken også. Det var ikke uvanlig å skrive Fin men én n, så det er neppe en skrivefeil. Det hindrer ikke at han senere i livet valgte å skrive det med to n’er. Ministerialprotokoller, klokkerbøker og fødselsregistre - Sør-Trøndelag, SAT/A-1456/605/L0254: Klokkerbok nr. 605C01, 1908-1916, s. 228 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb20070420650617 Far er vel her reisende i manufaktur
    1 Poeng
  5. Ivar S. Ertesvåg

    Hjelp til å tyde gammel håndskrift fra Folketelling 1910

    Dersom det er far til barnet du leitar etter, så er adressa hans "Strandg. 5, Bergen" Det bør kunne vere eit spor. Det var kommunale teljingar i Bergen 1912 og 1917 (i tillegg til dei statlege 1910 og 1920).
    1 Poeng
  6. Dag Brodin

    geni.com

    Takk for tips. Man vil jo et slags eierskap og kontroll over det man legger ut. Det er mulig i MHT, men årsavgiften er ganske stiv, og hva når man slutter å betale - blir alt slettet? Geni er ganske kaotisk, men hvem har ikke brukt det - som oppslagsverk? Kan ta et eksempel - kjenner igjen mine lister som noen har fått tak i og lagt ut. I et tilfelle hadde en bror av min bestefar et barn før/utenfor ekteskap. Det er utelatt og det kan man jo leve med, det er ikke mitt problem på en måte Men hvor mye feil er det på geni når hvem som helst kan legge ut hva som helst. Uten referanser eller kildehenvisning og et veldig tvilsomt personvern når det gjelder nålevende personer.
    1 Poeng
  7. Nina Tiller

    Hjelp til å tyde gammel håndskrift fra Folketelling 1910

    Tror det er denne karen som Inger nevner. Han er vel fraskilt https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01063300026797 gifter seg her med Martha ? https://www.digitalarkivet.no/view/327/pv00000000078019
    1 Poeng
  8. Arkivverket - Kristian Hunskaar

    Når ble det fritt å etablere sin egen butikk på landsbygda?

    Se f.eks. Store norske leksikon (https://snl.no/landhandel) og lokalhistoriewiki.no (https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Landhandel).
    1 Poeng
  9. Thore Senneset

    Søndre Hoff Farm near Fåberg / Lillehammer

    You might already know about this, but I'll mention it anyway. Fåberg and Lillehammer History Society has published the (unfinished) manuscript of a book written by a local teacher (Aksel Hattestad). This manuscript, written in Norwegian back in 1962/63 and divided into PDF's mainly by farm, is available here: Fåberg og Lillehammer historielag - Hattestadmanuskriptene (faberghistorielag.no) The farm(s) Hov Nordre and Hov Søndre are in the same PDF. The disclaimer from their site: Please note that these manuscripts were written several decades ago based on the source material Aksel Hattestad had access to. When using the manuscripts, one must be aware that this is a secondary source. We know that some of the manuscripts contain factual errors and therefore ask users to take this into account when using the information. As far as possible, one should therefore check the information against other sources. Not beeing from the Fåberg/Lillehammer area, I have found these manuscripts very useful - when used in combination with primary sources.
    1 Poeng
  10. Matthias Kolberg

    Søndre Hoff Farm near Fåberg / Lillehammer

    I find the farm in the 1865 census in Vingerom, Fåberg https://www.digitalarkivet.no/en/census/rural-residence/bf01038065005740 The farm is called Søre Hov on modern maps, right next to Vingrom church (kirke)
    1 Poeng
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+01:00
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.