Gå til innhold
Arkivverket

Dorothea Friis og arvingene etter Vincents Jensen Friis (1632-1689) i Trondheim


Siv Rasmussen
 Del

Recommended Posts

#474-, 478

Tilbake etter 4 ukers fravær. God ide å sjekke hvem som har bevitnet fullmakten til Jakob Peters(en),  identifisere vedkommende (begge) og deretter å lokalisere Jakob Petersen på Verdalsøra. Godt jobbet! Igjen et godt eksempel på merverdier i et ”løsningskollektiv”. Det er noe annet at x antall øyne ser problem fra forskjellige vinkler, enn at et par øyne nistirrer fra samme utkikkspunkt.

 

Jeg er i tvil om teksten skal forstås som at det har vært er eller er et testamente etter Johanne Nilsdatter. Det er en første gang for alt, men testamenta har jeg kun vært ute for mellom ektefeller uten livsarvinger, der poenget er å beskytte gjenlevende ektefelle. Her er det beviselig livsarvinger etter Johanne, minimum datteren Susanna, og hva var da poenget med et testamente?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#499

Om svoger i datidens vide kan betydning kan forstås som at ”din slektning er gift med min slekting” er det en gjetning om det er en forbindelse via ekteparet Elsebe Thomasdatter Friis og kapellan Jacob Jacobsen Lund.

 

Elsebe er Johannes brordatter, Jacob benevnes som fra Lund (STD Geistligheten side 96). Hans opphav er ukjent, men geografisk kommer både han og Raphael Lund (sønn av biskop Mads) fra Lund i Skåne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#30

Dette er ikke et stort øyeblikk.

 

Vi har debattert opplysningen om at presten Nils Muus var Dorothea Friis sin svoger, og lurt på om hva som var kilden til opplysningen. Var dette skriverens egen antakelse, eller hadde han andre kilder (i et eventuelt underlagsmateriale for dommen)

 

Det er godt mulig at kilden har ligget rett for an oss. Kildeteksten bruker ved dommen mot Muus bruker betegnelsen ”neste svoger” mellom NIels Muus og Dorothea Friis.

 

2 eksempler på neste svoger:

 

Hentet fra nose.dk, slekt: Skriver, lenke: http://www.nose.dk/Norge/skriver.html

Margrethe Pettersdatter Død omkring 1669, gm. Laurids Nielsen Barfoed Død omkring 1662.

     Skifte 7 jan. 1662, Trondhjem.9: «Avdøde Laurids Nielsen Barfoed. E. Margrethe Pettersd. og hennes 4 b. Kiersten, Anne, Dorethe, Niels, brorlodd 221 Rd., Hans Pedersen (Læt) neste svoger, se 18/12-69 (Kierstens arv betalt iflg. kvitt. 24/2-64 underskr. av Anders Nielsen og Peder Lauritzen).».

i dette tilfellet: Hans Pedersen og Laurids Nielsen var gift med hver sin søster, døtre av Kirsten Nielsdatter Skriver og Petter Mortensen Grum

 

Peter Petersen Falch var sorenskriver på Helgeland, ved en samtidig besettelsen av embetet for Salten blir det kommentert at dette ikke er heldig hverken for kongen eller for almue, for han er "neste svoger" til fogden. Kilden er Olafsen; Våre sorenslrivere

Kilde: http://old.genealogi.no/kilder/sorenskrivere/olafsen/ST-NT-N-F_OCR.pdf

Fogden er gjerne: Jesper Hansen Richard. Om dette er rett kopling, Peter Petersen Falch sin søster Margrethe Petersdatter Falch var gift med Jesper Hansen Richard.

 

Disse 2 eksemplene peker i retning av at begrepet neste svoger er mer i tråd med dagens begrep, en avgrensning mot søsken av ektefelle. Da er det få alternative koplinger mellom presten Nils Muus og Dorotha Friis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#496

Niels Jensen Friis i studentmatriklene? Mulige kandidater er fremsatt i #219:

 

 

#216

Vi vet at Niels Jensen Friis, Tynset, er benevnt som ”studiosis” i 1656 (NRR 11, side 584-585, 22.juli 1656.) Kanskje har han vært student noen år før vi tror?

 

Henry Berg (#44) gjengir kun ”deres kjære sønn” Nils Jensen Friis. Jeg har ikke sett originalen, men jeg undres på om det i tidens trang til titler også kan ha stått studiosis? 

 

I studentmatrikkelen i Kjøbenhavn fra 1646 – 1656 finnes noen treff med fornavn og farsnavn som vi leter etter, den midterste fra 1647 gjerne som den fremste kandidaten: (Ikke medtatt treff med annet tilnavn)

 

1646, side 201:                  Nicolaus Ioannis, gymnasii Othon. alumnus.

1647, side 204:                  Nicolaus lohannis Frisius

1648, side 215                   Nicolaus Ioannis, Escola Nidrosiana (om blank forekomst skal forstås som likhetstegn med tidligere innførsel.)

 

Jeg vet ikke om annet enn at presten Niels Friis på Tynset har vært regnet som en sønn av borgermesteren – inntil denne debatten. Da blir det en del litteraturforekomster å gå seg på med tidligere status.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#430

God identifisering av verge for Anna Maria Bagers datter; Jens Paulsen Berle.

 

Om årsaken til at han stilte opp som verge var kjennskap/vennskap med hennes slekt i Nordfjord er jeg mer usikker på. Enker kunne velge sjøl:

Enke maa sig Lavverge tage hvem hun vil af sine Frænder, eller anden god ærlig og fredsommelig Mand, som hende i hendis Sager med Raad og Daad kan bistaa, og med hende til Vitterlighet underskrive hvis for Handlinger eller andet Magt paaliggendis, af hende forretagis.

 

For umyndige er det oppregning i NL 3-19-2, fra far og utover til morbror og deretter fars frender, til slutt mors frender. Det er første når ”ingen fød verge er til”, at øvrigheten med overformynders samtykke utpeker verge.

 

Jeg tror derfor i utgangspunktet at vergen i dette tilfellet er ”fød verge” (sjøl eller gjennom ektefelle), om det da ikke skulle finnes overformynderprotokoll eller annet som forteller om oppnevning.

 

Mora til Jens Paulsen Berle, Karen Cortsdatter Høyer har et interessant farsnavn. Personnavnet Cort gir assosiasjoner til admiralen.

Men, da er det igjen etablert status (i tråden [#53881] Karen Cordtsdatter Høyer, Bergen) som må utfordres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En strøtanke før avlogging:

Hvor var Johanne Nielsdatter Friis på 1680-tallet, spesielt i 1689?

 

Om det er nærliggende å tro at hun var på Innherred, spesielt Verdal/Levanger (Skogn) ut fra hvem som bekrefter hennes brev, er det første en tenker på en yngre slektning. Hun var ikke hos datteren Susanne og svigersønn Jakob. Om hun var hos en annen slektning, og denne slektningen falt inn under de som f eks ble avkrevd familieskatt, kunne en gjerne med flaks finne en med aktuelt farsnavn som har mor/svigermor i huset, og med (grise)flaks (sviger)mors navn?

 

Kan bygdebøkene for Verdal være til noen hjelp, jeg er ukjent med detaljeringsgraden for de som holdt til nede på Øra så tidlig som slutten av 1600-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#505

Fint å ha deg tilbake, Per Ole.

Gode student-kandidater som jeg hadde glemt! Jeg tror Niels Jensen Friis bør være en av disse (nr. 2 eller 3). Saken fra NRR 11 viser at han var ferdigstudert noen år før 1656.

 

«Nils Jenssøn Friis, Studiosus, af Trondhjem, at maa komme til Kald.

F. III. G. a. v., at vi efter underdanigst Ansøgning og Begjering naadigst haver bevilget og tilladt, saa og hermed bevilger og tillader, at nærværende Studiosus Nils Jenssøn Friis, som sig for nogle Aar siden udi Leiermaal haver forseet og derfor Kirkens Discipilin og Straf adstaaet, maa samme Forseelse denne Gang naadigst være efterladt, saa han maa komme til Kald, hvor han lovlig efter Ordinansen og andre kongelige om Kald udgagne Forordninger kan blive vocerert og kaldet.

Cum inhib. sol. Akershuus 22. Juli 1656. R. IX. 602.»

 

Her ser vi at han er fra Trondheim. Det som vanskeligjør saken er at vi har en annen Niels Jensen Friis i Trondheim, nemlig sønnen til Jens Nielsen Friis og Johanne Vincentsdatter. Det eneste vi vet om han er at han er død før 1662, når han døde er helt uvisst.

Kanskje kan vi finne ordinasjonsbrevet og se om kapellanen til Kvikne var fra Trondheim?

 

 

#506

Ekteskapet mellom Gidsken Jørgensdatter Schjelderup og Nils Jensen Friis skjedde på et senere tidspunkt, så dette svogerskapet bortfaller. Han var gift med Bodil (Boel) Clausdatter Stabel på gitt tidspunkt.

 

 

God helg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#509:

Her er det jeg hittil har notert om Niels Jensen Friis i Kvikne, om det kan være til hjelp:

 

Ble ordinert til prest i 1656 - 28 år gml. S.s. ble benevnt som ”studiosis” i 1656 (NRR 11, side 584-585, 22. juli 1656)?
 
Muligvis prest i Kvikne fra 1658-70, og prest i Tynset 1667. Overtok prestegården Skogstad i Kvikne på 1660-tallet, som fra før 1670 til før 1677 var eid av heksejegeren hr. Jens Bondesen i Åmot.
 
Ble frifunnet i en farskapssak ved overhoffrettsdom februar 1674 (har vi tilgang til denne?).  
 
G. 1. m. NN?
 
Geistlig skifte 18. juli - 27. aug 1704 på Tynset, s. 33a i Hedmarken og Østerdalen Prostis skifteprotokoll 1696-1779. 1 barn m. Gisken.
 
IKKE samme som Niels Friis som deltok i Studentenes Regiment under Københavns beleiring ca. 1659 (dette var ant. Niels Thomassen Friis)
 
Også barna NN Nielsen Friis og NN Nielsen Friis f. 1671 i Kvikne?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#509-510:

 

Iflg. Norsk Prestehistorie http://old.genealogi.no/Prestehistorie/prosti_hedemarken.html skal Niels Jensen Friis ha vært PKAP i Kvikne 1660-66 (under Tynset hovedsogn) og deretter SP på Tynset 1666-1704, eller som jeg tidl. har notert: muligvis prest i Kvikne allerede fra 1658 t.o.m 1670, og prest i Tynset 1667-.

 

En Nils Hansen var tilsynelatende KAP i Kvikne frem til 1659 (v.s.a Niels J. Friis?) og en Jesper Mogensen RKAP 1660-83 (også v.s.a Niels J. Friis frem til 1666?).

 

Som om ikke dette var nok, var sanns. Christopher Lorentsen Lossius RKAP i Kvikne 1666-83 (etter Niels J. Friis) mens også en Mikkel Pedersen var KAP i Kvikne 1672.

 

Niels Jensen Friis ble tilsynelatende g. 1) m. Kirsten Andersdatter Bruse (1594-1687), enke etter dir. Lorentz Lossius på Røros gruver, og hun bodde på Vollum i Kvikne som ble kapellangård. Disses sønn Christopher etterfulgte dermed Niels Jensen Friis som RKAP i Kvikne 1666-83, og deretter var det Christoffers datter Karen som skal ha blitt boende på kapellangården Vollum i Kvikne.

 

Videre ble Eivind Stensen Meldal KAP 1681-83 (v.s.a Lossius), og RKAP i Kvikne fra 1683 (etter Lossius). Han var sønn av Anne Andersdatter Bruse, Kirstens søster (se over).

 

Endelig skal i samme periode Anders Olsen Wangberg ha vært RKAP fra 1687- (v.s.a Meldal).

 

Niels Jensen Friis skal ha fått nok et barn utenfor ekteskap, Johanna Kristine Friis, i 1673, m. en Martha (Maria) Nielsdatter (ca. 1646 Holte, Innset, Kvikne -), datter av berghauptmann i Kvikne og direktør på Innset kobberverk, Niels Ibsen.

Men hans leiermål noen år før 1656 kjenner jeg ikke noe mer til. Gitt at han var født 16. april 1628 kan det like gjerne ha foregått i hans studietid i København.

 

 

Endret av Christian Arentz
Lenke til kommentar
Del på andre sider

#511

Gjetting; når registrator bruker kun etternavnet var det vel en som var så kjent at det var ikke nødvendig å sette til fornavn og tittel, og i tillegg nevnes først av de 3: Kan ”Vibis” være Johan Pedersen Vibe (1637 – 1710) Visestattholder i Norge, eller helst hans far lensmann i Trondheim, rentemester Peder Wibe (ca. 1596–1659). I forbifarten, begge disse har Trondheimstilknytning.

 

For maleriet som står som nummer 2, kan det stå: M. Ole Tenders?

Da er det en mulighet at det er en feilskrift for Tønder, og at det er Ole Kristoffersen Tønder, sogneprest ved Vår Frue kirke i Trondheim 1664-1684 (STD Geistligheten side 36) M er vel en forkortelse for M(agister). STD gjengir fra Tønder, som sier at Ole Tønder ble magister i 1675.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#509 #510#512

 

Sakset fra Dis forum

 

http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?t=64110

 

 

Gidsken Pige hos Hr. Even paa Quechne.
I Wilhelm Lasses notater s.203B står der "Gidsken Schjelderup, enke efter Sorenskriver Bendix Hejde, blev begravet i Vinger 4. mai 1742, 72 Aar gl." (1) Hun giftet seg med Niels Jensen Friis, f. 18 apr 1628 i Danmark,24,25 d. 1705 i Tynset, Hedmark, bosted i Kvikne, Tynset, Hedmark,26 bosted Sist i Tynset, Hedmark, yrke Kapellan/Sogneprest. Niels:
Niels var dansk, men vokste opp i Norge. Han var sønn av Jens Nieolsen Friis og Johanna Vinzentsdtr. (Schøller?).
Han var første gang gift med enken Kirsten Andersdtr. Bruse i Meldal, som var enke etter schichtmeister Lorentz Lossius i Kvikne. Dei budde på Vollan.
Han var kapellan i Kvikne i 1660, suspendert i 1667. Niels Friis ble utnevnte til prest i Tynset i 1667, og byttet kall med stesønnen Christopher Lossius kapellan i Kvikne. I 1672 ble bergprest i Kvikne Niels Friis utnevnt til sokneprest i Tynset. En tid deretter var det Christopher som etterfulgte Niels som bergprest i Kvikne.

Utdrag fra Christiania Stifts Prestehistorie av Bestian Svendsen:
Niels var født 18 apr 1628 (1637), son til borgarmeisteren i Trondheim, Jens Nielsen Friis frå Sønderjylland, forvaltar over Reins klostergods og fut i Inderøy, der han saman med lensherren Oluf Parsberg og Otto Lorch dreiv koparverket på Ytterøy.
Niels Friis vart personlig kapellan hos sokneprest Hans Lauritzen i Tynset 1660 og dermed kapellan eller bergprest i Kvikne. Han var lovt å bli sokneprest etter Lauritzen, men privatlivet hans stod honom i vegen. Han hadde kleint ord på seg for lauslivnad, ein arv etter faren, som i så måte var namnspurt. - Alt før han vart personlig kapellan hadde han eit barn med ei jente i Trondheim, men som så mange, som har forneme fedrar, fekk han kgl. nåde og "opreising" (22. juli 1656).
Straks han kom til Kvikne gjekk det òg gale. Det var dottera til schichtmeister Niels Ibsen, Martha, han forsåg seg på og fekk barn med. Han vart no suspendert frå embetet (1667).
Eigaren av Kvikne koparverk , Henrik Müller, skreiv om dette til stathaldar Gyldenløve på Akershus, mest for å be om å få Chr. Lossius til ny bergprest (stesønnen til Niels). Omsider fekk Friis atter tilgiing av kongen, men da Müller ikkje ville ha han i Kvikne, og Lossius no hadde fått Tynset-kallet etter den avlidne Hans Lauritzen, fekk han i stand ei ordning, slik at Friis (1675) fekk Tynset og Lossius Kvikne.

I 1671 vart Friis atter ute for ei leyermålssak. Prosten stemnte han den 10. febr. d.å. til å møte ved kapitelhuset, fordi han var utlagt som far til eit barn som ei ung jente, Randi Kristensdotter, hadde fått. Saka vart vist til vernetingen hennes (Trondheim), og utfallet er ukjent. (Han ble nok ei tid suspendert denne gongen også). Likevel må denne saka ha tatt ei god vending for den lettlynte presten, eller han hadde fått kgl. tilgiing påny, for han vart sittande i Tynset-kallet til han døde i 1705. Han hadde da kjøpt fleire gardar i Tynset og sat godt i det.

Han var gift 3 gonger, første gang med Kirsten Andersdtr. Meldal, andre gongen med Bodil Clausdtr. Stabell og trie gongen med Gidsken Pedersdotter Schjelderup.

Under det andre ekteskapet var han ute for det verste av alle sine leyermål. Ei jente påsto nemleg at det barnet prestefrua nett hadde fått, ikkje var frua sitt, men hennes. Ho påsto at frua hadde gått med på dette, da ho sjølv ikkje kunne få barn. Denne prestedottera heitte Johanne Kristine Friis og skulle etter dette vera "uekte". (2) Gift ett.1705, med Bendix Heide, f. 16?, d. 17 ?, bosted i Kongsvinger, Hedmark ?, yrke Sorenskriver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tilfører vel ikke debatten noe direkte målbart nytt i første runde;

Vincents Friis er nevnt en Overhoffrettsdom; 1693:7. Dom falt 21,februar 1693 mellom Peder Paulsen og arvingene etter Tomas Hammond.

Vincents Friis sin rolle i saken ser ut til å ha vært at bergmesteren (på Røros, Irgens) hadde utstedt en assignasjon på vel 30 daler til VF. Denne hadde Peder Paulsen betalt ut.

Saken viser i det minste at Vincents Friis hadde kontakter mot Røros kopperverk, som vi og er kjent med at farsøsters mann Jens Jensen Riber hadde.

Lenke til Overhoffrettsdomar bnd 3, side 208-209

http://www.nb.no/nbsok/nb/11cdc833e3616a4e7ef28b2fbe5a7119?index=0#209

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kildeinformasjon: Sør-Trøndelag fylke, Trondheim by, Tingbok 1A 19 , 1694-1696, oppb: Statsarkivet i Trondheim.

Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:rg_read/31335/134/

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-rg20090430330779.jpg

Her er en lengre sak der Jens Madsen har stevnet Anne sl: Vinzent Friis for lønn som han har opparbeidet seg i Vinzents tjeneste. I et innlegg her fremfører enken at Jens Madsen burde ha stevnet Vinzent Friis sine arvinger. Her er det jo litt spennende om det faktisk skjedde, og om vi får navn på noen av arvingene.....

 

Kan det være samme sak som nevnes her?

Kildeinformasjon: Protokollnummer: 3, Sted: Trondheim by, Oppbevaringssted: SAT
Merknader:
Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-tl20080328660243.jpg
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:tl_read?idx_id=20229&uid=ny&idx_side=-242

Jens Madsens insinuation contra Anna sl: Vincent Friises med de flere
....findes udi Notarie protocollen No 4 paa fol: 48 til 61 indført

Lenke til kommentar
Del på andre sider

#494, #499, #503

Espen skriver følgende i «Tyding av skannede kilder»:

 

«Ordet før og testament klarer jeg ikke se hva skal være, men neste linje leser jeg slik:

 

 lifve schall hafue fra sig gifvet, passerit hos hendes Svoger Hr Rafael ...

 

Ellers er det i teksten (for meg) vanskelig å skille mellom u og v med tildetegn, og det er en spesiell bruk av prikk over andre bokstaver (som ser ut til å markere siste bokstav i enkelte ord).»

-----

 

Du hadde rett i at det står svoger, Leif!

Det er høyst usikkert hvordan svogerskapet mellom Susanna Jensdatter og Hr Raphael Madssen Lund er, siden vi ikke kjenner opphavet til hverken hennes far Jens Jensen Riber eller hennes mann Jacob Pedersen (Piters). Det kan også være som Per Ole skriver at svogerskapet kan gå via Susannas søskenbarns mann, Jacob Jacobsen Lund.

Slektskapet kan også gå via Hr Raphaels koner. F.eks. skal mor til hans 2. kone Sophie Jensdatter Randulf vært Kirsten Pedersdatter, med usikkert opphav. Det er med andre ord mange muligheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Niels Jensen Friis x 2

 

Det var Jens Nielsen Friis og Johanne Vincentsdatter sin sønn Niels som ble født 18. april 1628 (#28)

Denne sønnen er død før 1662, noe som kommer fram i liktalen etter Jens Nielsen Friis (#102)

 

Utfordringen er at senere slektsforskere har blandet denne Niels sammen med Tynsetpresten med samme navn.

Det vi med sikkerhet kan si er at Tynsetpresten Niels Jensen Friis ikke var sønn av Jens Nielsen Friis og Johanne Vincentsdatter!

 

 

Hvordan vi kan få fjernet dette slektsviruset og ikke minst alle andre "Friis-virus" på nettet virker som «mission impossible».

 

 

Endret av Grete Singstad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

#500, #517:

 

Gitt at kapellan i Verdal 1626 og sogneprest s.st. 1636-44 Mads Jenssøn Riber kan ha vært bror av Jens Jenssøn Riber ved Røros kobberverk (Johanna Nilsdatter Friis` mann), kan det kanskje også tenkes at nevnte Jens Madsen som stevnet Anne sal. Vincents Friis kan ha vært denne Mads sin sønn?

Endret av Christian Arentz
Lenke til kommentar
Del på andre sider

#233, #455

Kanskje ikke veldig nyttig, men jeg har kikket nærmere på fadderne Morten Hansen Helm og Johanne Jacobsdatter Friis brukte til sine barn (Johanna: datter av Susanna Jensdatter (Friis) og Jacob Pedersen - #487). Har ikke klart å identifisere alle, men fadderlista avslører i alle fall flere slektninger (markert med rødt). Vi finner også en av døtrene til Hr Raphael blant fadderne (#518).

 

Paret har fire kjente barn, alle døpt i domkirken i Trondheim. Trolig hadde de flere barn, men kirkeboka starter ikke før 1702.

 

Otte, døpt 14. feb. 1704. Faddere:

  • Madamme Falches = ?
  • Sidzel Davidsdatter = Sidsel Davidsdatter Jelstrup, datter av David Jacobsen Jelstrup og Adriane Thomasdatter Friis
  • Contraleur Holger Birch = Negotiant og tollkontrollør Holger Bierch fra Sjælland, gift med Elisabeth Hansdatter Hammer.
  • Sr Offe Gierlodsen = kjøpmann Ove Gjerlofsen Nettelhorst, sønn av Gjerlov Ovesen Nettelhorst og Mille Hansdatter Bernhoft. Han var gift med Salome Pedersdatter Meyer.
  • Sr Tommis Davidsen = Thomas Davidsen Jelstrup, sønn av David Jacobsen Jelstrup og Adriane Thomasdatter Friis

 

Jens, døpt 20. okt. 1706. Fadderne

  • Mag: Andersis Kieriste = ?
  • Lieutnant Abilgaards K. = Jens Abildgaards kone Hilleborg Jensdatter Bugge
  • Stud: Christen Lyster = Christen Henriksen Lyster, sønn av Henrik Christensen Lyster og Marthe Bendixdatter Friis
  • Monsr. Thomas Friis = Thomas Nielsen Friis, sønn av Niels Thomasen Friis og Boel Samuelsdatter Bugge, eller Thomas Hansen Friis, sønn av Hans Didrichsen og Zephora Thomasdatter Friis.
  • Monsr. Erich Meinholt = Handelsmann Erik Meinholt

 

Wincentz, døpt 22. okt. 1708. Faddere:

  • Madame Raadmand Holtis = Anna Clausdatter Holst, gift med rådmann Lorentz Marcussen Holst
  • Madame Daniel Bagers = Trolig baker Daniel Buchhofs kone (hvem var hun?)
  • Sr Henrich Hornemand = Rådmann Henrik Hansen Hornemann, gift med Anna Nielsdatter Tønder
  • Monsr. Christian Friis = Christian Hansen Friis, sønn av Hans Didrichsen og Zephora Thomasdatter Friis.
  • Monsr. Hans Pettersen = ?

 

Wincentz, døpt 7. juli 1711. Faddere:

  • Cristentze Mag: Juels = Christense Raphaelsdatter Lund, gift med kapellan Niels Thomassen Juel
  • Maren Larsdatter = ?
  • Mag: G: Bonsach = sogneprest Gert Jochumsen Bonsach
  • Ole Kielsen = ?
  • Gabriel Zeyer = ?
Endret av Grete Singstad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Jens, døpt 20. okt. 1706. Fadderne

  • Mag: Andersis Kieriste = ?

 

Anders Borch? "Han ble gift i 1691 med Barbara Simonsdatter Hoff, en datter av Hr. Simon Hoff."

 

http://home.online.no/~aaroenes/moldefolk/personer/b/borch_anders_iversen.htm

 

Kildeinformasjon: Sør-Trøndelag fylke, Domkirken i Trondheim, Ministerialbok nr. 601A02 (1702-1714), Løse vedlegg 0, side 183.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16324&idx_id=16324&uid=ny&idx_side=-228

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070920670053.jpg

Kona til Ole Kielsen het Margrete (se høyre side)

Endret av Lars Østensen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.